Volkswagen E-Bulli: povratak legendarnog kombija u električnom izdanju

Volkswagen E-Bulli: povratak legendarnog kombija u električnom izdanju

Njemačka kompanija koja se bavi preradama automobila u električne, eClassics, predstavila je E-Bulli, modernu transformaciju pravog Volkswagenovog klasika, "hippie van" kombija T1, T2 i T3

Volkswagen trenutačno radi na tome da u naredne dvije godine na tržište pusti desetke novih modela električnih vozila, među kojima će biti i I.D. Buzz, sasvim nova električna verzija “hippie vana”, kombija koji je planetarnu slavu postigao prije više od pola stoljeća. No, dok ovaj potpuno moderni kombi ne stigne na tržište, entuzijasti i ljubitelji ovog kultnog vozila imat će prilike nabaviti elektrificiranu verziju starog klasika.

Za E-Bulli, kako ga nazivaju prema njemačkom nadimku “Bulli” za ove VW kombije, proizvod je njemačke kompanije eClassics koja se i inače bavi prerađivanjem klasičnih vozila u električna. Ova preinaka kombija nastala je u suradnji s Volkswagenovim odjelom za komercijalna vozila. Zasniva se na modelu T1 iz 1966. godine koji je potpuno restauriran, izmijenjenih osovina i amortizera, kočionog i upravljačkog sustava, te sada i s električnim pogonom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakako, osvježenje je doživjela i unutrašnjost, ali je zadržala klasični izgled i ne uključuje moderne infotainment ili slične sustave.

Za pogon su, dakle, zaduženi elektromotor snage 61 kW (81 KS) i baterijski sklop kapaciteta 45 kWh. Ovaj sustav može klasični T1 u modernom izdanju pogurati do najviše 130 km/h, uz deklarirani domet od 200 kilometara s jednim punjenjem baterije.

Za model E-Bullija T1 trebat će izdvojiti 64.900 eura. Napomenimo i da eClassics nudi i prerade nešto novijih VW kombija T2, po cijeni od 52.500 eura te T3 čija električna verzija košta 52.900 eura. U istoj kompaniji dostupni su i kitovi za “uradi sam” prerađivanje Volkswagenovih kombija po nešto nižim cijenama. Fotografije pogledajte u priloženoj galeriji.

Podijeli:
1