Volkswagen doradio Golf R

Volkswagen doradio Golf R

Podsjetimo, Golf R je volkswagenov super hatchback s 2,0-litrenim TSI motorom snage 310 KS i pogonom na sva četiri kotača koji će do 100 km/h ubrzati za oko 5 sekundi pa je teško pomisliti da bi mu bile potrebne neke dorade, no u Wolfsburgu su se dosjetili nekolicini detalja te ih uključili u Performance paket koji uključuje novi ispušni sustav, nove kočnice i tzv. semi-slick gume za upotrebu na trkaćoj stazi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, za novi ispušni sustav je bio zadužen Akrapovič. Radi se o titanskom ispuhu koji je 7 kg lakši od ranijeg rješenja, a istodobno će ovom automobilu dati “u potpunosti novu akustičnu notu.” Novi kočnički sustav je također doprinio smanjenu mase i to za 2 kg, a voznim svojstvima je unaprijedio i činjenicom kako se radi o sustavu koji će pružiti bolje performanse pri visokim opterećenjima.

Kupci se mogu odlučiti za neku od ovih dorada odvojeno od paketa, a bit će im dostupno i nekoliko novih elemenata aero kita s prednjeg branika, pragova i stražnjeg difuzora. Također, dostupan je i krovni spojler koji će povećati downforce za do 20 kg.

Za očekivati je da će se ove dorade možda naći u serijskoj opremi sljedeće generacija ovog automobila, a na kraju spomenimo da snaga motora nije mijenjana.

1