Volkswagen dodatno predstavio I.D. R Pikes Peak

Volkswagen dodatno predstavio I.D. R Pikes Peak

Nakon što nam je pružio uvid u razvoj aerodinamičkog paketa te u prva testiranja na samoj stazi Volkswagen je sada objavio i video zapis u kojem možemo saznati dodatne informacije o razvoju svog novog trkaćeg električno okretanog modela s kojim Nijemci žele osvojiti ovogodišnje izdanje Utkre k oblacima, odnosno Pikes Peak International Hill Climb.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, riječ je o modelu I.D. R Pikes Peak i s novim videom VW nas pobliže upoznaje s dizajnom ovog automobila na kojem su zajednički radili VW-ovi dizajneri i inženjeri od listopada 2017. do travnja ove godine. Performanse su naravno glavni cilj, no unutar zadanih dimenzija dizajneri su bili sklobodni implementirati pojedine elemente koje ćemo imati priliku vidjeti na produkcijskim vozilima iz linije I.D.

Ovu električnu zvijer pokreću dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, kombinirane snage od 500 kW, odnosno 680 KS te najvećeg okretnog momenta od 650 Nm. Nadalje, ovo vozilo teži svega 1.100 kg te je sposobno do 100 km/h ubrzati za samo 2,25 sekundi. Za upravljačem će se nalaziti prošlogodišnji pobjednik Romain Dumas, a podsjetimo da je Pikes Peak utrka koja se sastoji od 156 zavoja na usponu dužine 20 km.

Podijeli:
1