Volkswagen I.D. Vizzion – konceptna najava električne limuzine

Volkswagen I.D. Vizzion – konceptna najava električne limuzine

Volkswagen je pred ženevsku premijeru objavio prve teasere svoje nove studije. Riječ je o modelu iz linije I.D, odnosno iz buduće električno pokretane modelne obitelji iz koje su nam do sada najavljeni hatchback – I.D, MPV – I.D. Buzz i crossover – I.D. Crozz.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

ID Vizzion najavljuje potencijalni luksuzniji limuzinski model koji će u osnovi biti konkurencija teslinom Modelu S i drugim sličnim vozilima. Ovaj koncept je dugačak 5,11 m, a objavljeni i ovdje priloženi teaseri nam pokazuju tzv. fastback profil, velike kotače i sl. značajke koje ukazuju na sportski duh vozila.

Također, tu su i otraga ovješena stražnja vrata, a u interijeru su četiri zasebna sjedala. Posebno je primjetan izostanak upravljača, klasičnih papučica te instrumentne ploče. Drugim riječima, ovaj će model biti opremljen sustavom autonomnog upravljanja. Nadalje tu je i napredni infotainment sustav koji će omogućiti putnicima da pojedinim on-board sustavima upravljanju putem glasovnih naredbi, gestikulacijom i sl, a bit će sposoban i učiti o njihovim preferencijama i željama.

Recimo i kako ovaj model pokreće električni pogonski sklop kojeg čine dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, kombinirane snage 306 KS te litij-ionske baterije kapaciteta 111 kWh koje bi mu trebale omogućiti autonomiju od oko 665 km, ukoliko se “uračuna domet ostvaren putem sustava regenerativnog kočenja.” Najveća brzina će mu iznositi 180 km/h.

Na kraju recimo da će prvi produkcijski član I.D. obitelji biti hatchback koji bi na tržište trebao stići tijekom 2020, a nedugo zatim će slijediti spomenuti Buzz i Crozz. Vizzion će vjerojatno stići nakon njih, no više ćemo znati nakon ženevske premijere.

YouTube MP3 - Hotmail
1