Volkswagen I.D. – 100 tjedana do proizvodnje

Volkswagen I.D. – 100 tjedana do proizvodnje

Volkswagen je objavio kako je do početka proizvodnje produkcijske verzije konceptnog modela I.D. ostalo još 100 tjedana. Podsjetimo, riječ je o prvom volkswagenovom isključivo električnom vozilu (očekivano) pristupačne cijene, odnosno namijenjenom širokom krugu kupaca. Drugi riječima, radi se o prvom električnom “narodnom” automobilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, serijska proizvodnja modela I.D. i cijele modelne I.D. obitelji će krenuti do kraja 2019, a podsjetimo kako će pored hatchbacka VW u prvoj seriji lansirati crossover (I.D. Crozz) te Microbus (I.D. Buzz), a to je tek početak jer će ne samo VW, nego i cijela Grupa Volkswagen do u vrlo skoroj budućnosti lansirati značajan broj električnih i plug-in hibridnih modela.

Svi će se ovi modeli temeljiti na platformi MEB namijenjenoj isključivo električnim vozilima Grupe VW i gore spomenutu informaciju VW je objavio upravo na okupljanju dobavljača za MEB platformu, odnosno MEB Supplier Summitu čiji je cilj okupiti partnere s kojima će VW odraditi možda i najznačajniji projekt u svojoj povijesti – istinski započeti električnu eru auto industrije za široke mase.

Podijeli:
1