Volkswagen – cijenom pristupačni električni crossover stiže 2022.

Volkswagen – cijenom pristupačni električni crossover stiže 2022.

Prije otprilike tjedan dana smo vas izvijestili o volkswagenovom planu za razvoj i proizvodnju električno pokretanog automobila koji bi na njemačkom tržištu stajao do 20.000 Eura. Sada Autocar javlja kako će se raditi o kompaktnom crossoveru dimenzijama sličnima onima modela T-Roc.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovaj model kojeg se interno navodno naziva MEB Entry bi na tržište trebao stići tijekom 2022. te biti peti električni model pod značkom VW-a. Podsjetimo, prije njega će na tržište stići Neo (hatchback) te produkcijske izvedbe studija I.D. Crozz, Buzz i Vizzion.

Cilj ovog projekta je ponuditi tržištu narodni automobil budućnosti, svojevrsnu Bubu ili Golf 21. stoljeća. S obzirom na trendove u auto industriji lako je razumjeti zašto su se u VW-u odlučili ovu ulogu dati električno pokretanom crossoveru. Pored relativno niske cijene za jedan električni model ovaj bi automobil trebali karakterizirati privlačan dizajn bez kontroverznih elemenata, značajna ponuda prostora u praktičnoj kabini, autonomija od barem 300 km te već spomenute kompaktne dimenzije.

O pogonskom sklopu za sada nema konkretnijih informacija, a sasvim je moguće da će VW ponuditi nekoliko izvedbi različite snage motora i kapaciteta baterija te dakako i različite cijene. Pogon će vjerojatno biti samo na prednje kotače, a proizvodnja će biti povjerena pogonima u njemačkom Emdenu.

Podijeli:
1