Volkswagen će uložiti 3 milijarde Eura u tvornicu novog Golfa

Volkswagen će uložiti 3 milijarde Eura u tvornicu novog Golfa

Volkswagen je objavio informaciju kako namjerava u modernizaciju i pripremu tvornice u kojoj će se proizvoditi sljedeća generacija sljedeće generacija modela Golf uložiti 3 milijarde Eura. Riječ je o pogonima u Wolfsburgu kojima će ponovno biti povjerena proizvodnja najvažnijeg modela u ponudi ovog njemačkog diva. Točnije cijela će se modelna obitelj Golfa proizvoditi u Wolfsburgu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dio ulaganja će otići u pripremu strojeva za izradu i slično, a dio u gradnju novog dizajnerskog centra. U Volkswagenu smatraju kako će ovo ulaganje biti osnova buduće opstojnosti i prosperiteta bez obzira radi li se o konvencionalnim ili električnim pogonima budućnosti.

Što se novog Golfa tiče on će na tržište vjerojatno stići tijekom 2019, a moguće je da premijera bude održana do kraja iduće godine, no za sada još uvijek nema službenih potvrda. Ono što znamo je da će se temeljiti na dorađenoj modularnoj MQB platformi što znači kako će novi model biti nešto lakši od prethodnika i to za oko 70-ak kilograma, a ponudit će i nešto više prostora unutar putničke kabine i prtljažnika.

Također očekuje se i bogatija oprema, a navodno će već i početna verzija biti opremljena digitalnom instrumentnom pločom, dok će 3D head-up zaslon biti dostupan kao opcijska oprema. Nadalje, kvaliteta izrade i materijala će biti dodatno unaprijeđena pa će Golf ponovno biti predvodnik segmenta.

Pored standardnih benzinskih i dizelskih izvedbi novi će Golf biti ponuđen i sa širom ponudom elektrificiranih pogonskih sklopova, vjerojatno i u GTI izvedbi. Hibridni će pogon biti iskorišten ne samo radi povećanja snage, već i radi povećanja ekonomičnosti i smanjenja emisija, a nedavno smo doznali kako se spremaju čak dvije različite tzv. mild hibrid verzije.

Podijeli:
1