Volkswagen će u Detroitu predstaviti novi najavni koncept

Volkswagen će u Detroitu predstaviti novi najavni koncept

Volkswagen je objavio teasere novog konceptnog modela koji će biti predstavljen početkom sljedeće godine na detroitskom auto salonu, a vjeruje se kako se radi o studijskoj najavio novog Microbusa, o kojem smo ranije već pisali.

Službeno priopćenje navodi kako se radi o “višenamjenskom modelu za novu eru automobilske industrije” te konceptu koji će “povezati legendarne volkswagenove korjene s njegovom elektrificiranom budućnošću”.

Nadalje, ovaj model, sudeći prema priloženim teaserima, predstavlja daljnji razvoj ranije studije Budd-e te pariškog hatchback koncepta ID čija će produkcijska verzija stići na tržište prije novog Microbusa, a oba će se modela temeljiti na platformi MEB namijenjenoj upravo budućim električnim modelima iz Grupe Volkswagen.

Od novog Microbusa se može očekivati modularni i praktični interijer, više no zadovoljavajuća električna autonomija od oko 500 km, dva električna motora, pogon na sva četiri kotača, sustav autonomnog upravljanja, bogata infotainment oprema, unutrašnjost sa sedam sjedala i sl.

Podijeli:
1