Volkswagen će od trkaćih vozila nastaviti nuditi samo ona električna

Volkswagen će od trkaćih vozila nastaviti nuditi samo ona električna

U njemačkom su koncernu, kažu "spremni na električnu budućnost motosporta", pa će svoju strategiju u tom području fokusirati isključivo na utrkivanje električnim vozilima

Volkswagen je prije nekoliko dana objavio novi smjer u kojem će se kretati njihova strategija kad je riječ o automobilističkim utrkama. “Spremni smo za električnu budućnost”, naglašavaju u njemačkom koncernu, te najavljuju kako će od sada sudjelovati samo u utrkama na struju i oprostiti se od svih drugih obveza koje su uključivale utrkivanje vozilima na klasični pogon, s motorima s unutarnjim izgaranjem.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zbogom klasičnim utrkama

Preuzeli su ulogu, kažu, tehnološkog pionira u ovom području pa će svoj bolid ID.R nastaviti nadograđivati, te mu pridodavati nove trkaće automobile zasnovane na modularnoj platformi MEB. U fokusu trkaće divizije Volkswagen Motorsport od sada će biti isključivo inovativna tehnologija relevantna za automobile budućnosti.

U  sklopu nove strategije krajem ove godine prestat će se proizvoditi Golf GTI TCR namijenjen vožnji po trkaćim stazama, a izravnog nasljednika u obliku novog Golfa neće imati. Trkaći model Polo GTI R5 ostat će kao jedini aktivan model koji će Volkswagen proizvoditi za svoje klijente, no s tim modelom ovaj koncern se neće više natjecati pod vlastitim imenom.

Podijeli:
1