Volkswagen će nasljednika Phaetona najaviti električno pokretanim konceptom

Volkswagen će nasljednika Phaetona najaviti električno pokretanim konceptom

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen će na sljedećem ženevskom auto salonu predstaviti konceptni model s električnim pogonskim sklopom koji će poslužiti kao najava sljedeće generacije Phaetona, odnosno njegovog nasljednika. To je neizravno potvrdio VW-ov šef razvija Frank Welsche u svom posljednjim intervjuu magazinu Motoring.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, Volkswagen je u ožujku prošle godine u Europi prekinuo proizvodnju ovog automobila (u Kini a je naslijedio model Phideon) u ožujku prošle godine nakon četrnaest godina dugog životnog vijeka te 84.235 proizvedena primjerka. Raniji izvještaji su ukazivali na to da bi nasljednik Phaetona na tržište trebao stići tijekom sljedeće godine, no Dieselgate, uspjeh teslinog Modela S i slični događaji su natjerali Volkswagen da ponovno razmisle te temeljito dorade koncept svoje nove velike limuzine.

Što se nasljednika tiče za sada nema značajnijih informacija o njemu, osim da bi se trebalo raditi o možda i najvećem model iz VW grupe koji će se temeljiti na MEB platformi te o vozilu čiji bi električni pogonski sklop trebao omogućavati autonomiju od minimalno 600 km. Dolazak ovog modela na tržište ne treba očekivati prije kraja desetljeća, a kada stigne predstavljat će sam vrh volkswagenove ponude posebno u tehničkom smislu.

Podijeli:
1