Volkswagen će električni I.D. prodavati uz gubitak od oko 3.000€?

Volkswagen će električni I.D. prodavati uz gubitak od oko 3.000€?

Početkom sljedećeg mjeseca, točnije, 8. svibnja Volkswagen bi trebao otvoriti knjige narudžbi za produkcijsku izvedbu studije I.D. Podsjetimo, radi se o električno pokretanom hatchbacku koji će biti cijele nove modelne linije s električnim pogonskim sklopovima.

Kako se bliži vrijeme premijere, a potom i lansiranja ovog automobila tako u javnost izlaz sve više informacija o njemu. Službena premijera će biti održana u Frankfurtu u rujnu, a prve isporuke se očekuju krajem ove i početkom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prilikom lansiranja kupcima će prvo biti dostupna posebno opremljena izvedba s baterijom koja će inače činiti srednju razinu ponude. Točnije, radit će se o bateriji kapaciteta 62 kWh koja bi trebala omogućiti autonomiju od oko 450 km (WLTP). Cijena tog modela će vrlo vjerojatno biti viša od 35.000 eura.

Nedugo nakon toga na tržište bi trebala stići izvedba s baterijom kapaciteta 48 kWh te s autonomijom od oko 330 km (WLTP). Ta bi verzija trebala stajati 29.900 eura. Vrh ponude će činiti verzija opremljena baterijom kapaciteta od 80 kWh i autonomije od oko 600 km. Dolazak potonje izvedbe na tržište se očekuje u drugoj polovici 2020.

Njemački Auto Motor und Sport javlja da bi Volkswagen ispočetka na svakom prodanom vozilu ustvari trebao ostvarivati gubitak od oko 3.000 Eura. Takva nepovoljna situacija bi mogla potrajati sve do 2025, no ostvareni gubitak će vremenom vjerojatno postajati sve manji. Nakon 2025. bi električno pokretana vozila temeljena na MEB platformi (cijela za sada potvrđena linija I.D.) trebala postati profitabilnija od konvencionalnih modela.

Podijeli:
1