Volkswagen će do kraja godine lansirati čak 3 nova R modela

Volkswagen će do kraja godine lansirati čak 3 nova R modela

Prema posljednjim saznanjima Volkswagen do kraja ove godine lansirati čak tri nova performance, odnosno R modela. Konkretnije, riječ je o modelima T-Roc, Tiguan i Arteon, a u skoroj budućnosti će im se pridružiti i R verzija sljedeće generacije modela Golf.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vijest o tri ovogodišnja R noviteta dolazi od Auto Bilda koji se poziva na insajderske izvore. Također, već su viđeni razni testni prototipi ovih automobila za koje se, s obzirom na popularnost standardnih modela, očekuju više no dobre prodajne brojke.

Spomenuti izvor tvrdi kako bi T-Roc R trebao pokretati 2,0-litreni turbo benzinski motor koji će se naći u Golfu R i Tiguanu R. Snaga ovog motora će se kretati do 315 KS. Dakako, moguće je da se u VW-u odluče ugrađivati izvedbe različite snage u ove modele.

Nadalje, tu je i mogućnost da će VW za Tiguan iskoristiti audijev 2,5-litreni 5-cilindrični turbo snage oko 400 KS. Arteon R će svakako biti najsnažniji od spomenutih vozila, a za to će se pobrinuti turbo VR6 motor snage preko 400 KS.

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1