Volkswagen – Bubin labuđi pjev u hibridnom izdanju?

Volkswagen – Bubin labuđi pjev u hibridnom izdanju?

Prema navodima nekolicine izvora u Volkswagenu razmatraju mogućnost završetka proizvodnog ciklusa trenutne generacije modela Beetle, odnosno Bube s lansiranjem hibridno pokretane verzije koja bi potaknula interes za ovaj automobil koji je u proizvodnji još od 2011.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glasine je potaknulo otkriće kako je talijanski dobavljač Magneti Marelli registrirao, odnosno zaštitio dizajn nove instrumentne ploče za Bubu na kojoj bi se, unutar brojača okretaja, nalazio i pokazivač stupnja napunjenosti baterije. Dakako, ovo nije nikakva potvrda kako će do proizvodnje i ugradnje takve instrumentne ploče i doći. Drugim riječima, sve ostaje samo na razini glasine, a Magneti Marelli će pojedinosti otkriti navodno tek u prosincu.

Budućnost same Bube ne izgleda sjajno s obzirom da se već u nekoliko navrata osd strane samih VW-ovih službenika moglo čuti da ne postoje planovi za novu generaciju. S druge strane moglo se čuti kako bi trenutni model, barem na pojedinim tržištima, mogao još neko vrijeme nastaviti s prodajom. Upravo bi u takvoj situaciji nova i modernije oprema te novi i moderniji pogonski sklop mogli biti magnet za kupce koji inače ne bi bili zainteresirani za objektivno stariji model.

Na kraju dodajmo i kako se već neko vrijeme mogu čuti glasine prema kojima VW planira povratak Bube u isključivo električno pokretanoj izvedbi, no to bi se trebalo dogoditi tek za pet do deset godina. U svakom slučaju nadamo se da ćemo uskoro doznati više, a do tada nam ostaje električni konceptni E-Bugster (na slici) predstavljen još 2012. koji očito nikada nije stigao do proizvodnje.

Podijeli:
1