Hotmail, gmail log in, fb log in'

Volkswagen Buba: elektrifikacija kao posljednja prilika?

Volkswagen Buba: elektrifikacija kao posljednja prilika?

Volkswagen je najavio kako će do 2025. kupcima ponuditi trideset električnih modela, a među njima bi se navodno mogla naći i Buba. Naime, šef volkswagenovog dizajna Klaus Bischoff je u svom intervjuu magazinu Automobile priznao kako postoji mogućnost za lansiranje takve verzija Bube, no dodao je i da konačna odluka još uvije nije donijeta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S tehničke strane volkswagenovim stručnjacima električna Buba ne bi predstavljala nikakav problem s obzirom da im na raspolaganju stoje čak dvije platforme koje mogu poslužiti kao osnova za ovaj automobil. S jedne strane tu je platforma MQB u koja podržava električne pogone, a najbolji je primjer e-Golf, a druge tu je platforma MEB namijenjena upravo budućim volkswagenovim električnim modelima.

Veći je problem pitanje isplativosti tog projekta, odnosno potencijalne potražnje za električnom Bubom koja se u svojoj modernoj inkarnaciji nije pretjerano proslavila. Ipak, radi se o legendarnom automobilu velikog povijesnog značenja kojeg se u Volkswagenu nisu spremni lako odreći.

Da su u Volkswagenu već ranije razmišljali o električnoj Bubi pokazuje i konceptni model E-Bugster iz 2012. (na slici) koji nije stigao na tržišta, no sada je položaj električnih automobila ipak nešto drugačiji pa su ovaj put šanse za električnu Bubu zasigurno nešto veće.

1