Volkswagen Buba (1938. – 2019.)

Volkswagen Buba (1938. – 2019.)

Već smo vas u nekoliko navrata izvještavali o skorašnjem kraju proizvodnje volkswagenove i općenito automobilske legende, modela Buba. Automobila koji je odigrao presudnu ulogu u stvaranju svog proizvođača i popularizaciji automobilizma. Automobila kojeg mnogi smatraju i najvažnijim vozilom ikada proizvedenim. Automobila koji je premijerno predstavljen još davne 1938. Automobila koji je svugdje bio i sve napravio.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je konačno stigao i taj dan. S proizvodnih traka volkswagenove tvornice u meksičkoj Puebli sišla je posljednja Buba. Iako treća generacija Bube nije bila popularna kao njeni prethodnici pomogla je pogurati ukupnu prodaju ovog automobila na oko 21,5 milijuna primjeraka. Dakako, većina ove prodaje otpada na originalni model.

Podsjetimo, proizvodnja prve generacije je završila tek 2003. Unatoč tome, druga generacija, odnosno Nova Buba je na tržište stigla 1998. i proizvodila se sve do 2011. kada dolazi posljednja, treća generacija. Tržišni trendovi i činjenica pada potražnje su presudili Bubi, a Volkswagen će upravo ove jeseni lansirati model koji bi joj trebao biti istinski duhovni nasljednik. Riječ je dakako o modelu ID.3 za kojeg u VW-u vjeruju da će “elektrificirati” mase.

Posljednja Buba ide u VW-ov muzej u Puebli.

Podijeli:
1