Volkswagen bilježi pad potražnje za električnim modelima u Europi

Volkswagen bilježi pad potražnje za električnim modelima u Europi

Uslijed smanjenje potražnje za svojim modelima ID.4 i ID.7, njemački će koncern privremeno usporiti tempo proizvodnje u svojoj tvornici u Emdenu, i to za do 30%

Ovoga tjedna radnicima zaposlenima na sklapanju Volkswagenovih električnih automobila u tvornici u njemačkom gradu Emdenu priopćeno je kako će im kolektivni ljetni godišnji odmor biti produžen za tjedan dana, a da će ukupne količine proizvedenih automobila privremeno biti smanjene. Kompanija će proizvesti oko 30% manje modela ID.4 i ID.7, a k tome će otpustiti i oko 300 od 1.500 radnika zaposlenih na određeno vrijeme.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sve zbog poticaja

Sve to posljedica je pada potražnje za električnim automobilima u Europi, do čega je primarno došlo zbog ukidanja ili smanjivanja poticaja za njihovu kupnju u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj. U Volkswagenu kažu kako trend nije zahvatio i ostatak automobilskog sektora, pa će, primjerice, proizvodnja Passata s klasičnim motorima biti nastavljena u planiranom opsegu.

“Iskusili smo snažno oklijevanje kupaca u segmentu električnih vozila”, izjavili su iz kompanije, ali su izrazili i uvjerenje da će se, sa službenim lansiranjem modela ID.7 ove jeseni, potražnja za njihovim električnim automobilima ponovno vratiti na prethodne razine. No, kako bi se to dogodilo, pozvali su vladajuće da ponovno razmisle o novim poticajima za kupnju električnih vozila, uključujući i smanjenje PDV-a.

YouTube MP3 - Hotmail
1