Volkswagen bi mogao proizvoditi električne R modele

Volkswagen bi mogao proizvoditi električne R modele

Šef VW-ovog odjela R Jost Capito je potvrdio kako Nijemci svakako razmatraju mogućnost razvoja i prodaje električno pokretanih R modela. No, dodao je kako takvi modeli neće imati nikakvog smisla ukoliko ne budu zadovoljavali sve standarde koje vozila iz obitelji R moraju zadovoljavati.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Capito je rekao i da trenutno niti jedan takav projekt nije dobio zeleno svjetlo, već samo postoji ideja temeljena na mogućnostima električnih pogona. Nadalje, kaže kako je razvoj električnih pogonskih sklopova iznimno brz pa će u jednom trenutku biti dosegnuta potrebna razina, a tada će trebati brzo reagirati i realizirati ideju.

Dakako, električni R modeli bi se temeljili na modelima iz volkswagenove nove modelne obitelji ID, a za sada još nije odlučeno koji bi od najavljenih noviteta dobio prednost i bio prvi ID R model. Presudna će biti ocjena koji bi od njih kupcima ponudio najbolju kombinaciju između performansi i svakodnevne upotrebljivosti. Glavni kandidati su hatchback I.D. te crossover I.D. Crozz.

Za što god se u Volkswagenu odlučili svakako će pri stvaranju tog automobila koristiti saznanja i iskustva iz projekta I.D. R Pikes Peak te audijevog sudjelovanja u Formuli E, kojoj će se pak uskoro pridružiti i Porsche.

Capito nije htio ulaziti u procjene kada bi I.D. R mogao stići na tržište, no prvi standardni I.D. hatchback u prodaju kreće krajem 2019, odnosno početkom 2020. Što se tiče ponude R modela ona bi, ako je vjerovati glasinama, trebala u skoroj budućnosti biti proširena s modelima T-Roc R, Tiguan R i Arteon R, ne nužno tim redoslijedom.

Podijeli:
1