Volkswagen od 2019. počinje sa serijskom ugradnjom sustava V2V i V2I

Volkswagen od 2019. počinje sa serijskom ugradnjom sustava V2V i V2I

Sustavi komunikacije Vehicle-to-Vehicle (V2V) i Vehicle-to-Infrastructure (V2I), odnosno sustavi komunikacije vozila međusobno i s okolnom infrastrukturom mogu dnevno spašavati nebrojene živote, no za sada ih proizvođači još uvijek nisu učinili tzv. mainstream proizvodom. Grupa Volkswagen namjerava to uskoro promijeniti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, počevši od 2019. Volkswagen namjerava u sve svoje nove modele započeti ugradnju ovih sustava, odnosno pWLAN tehnologije koja će njihovim automobilima omogućiti da “razgovaraju” s drugim volkswagenovim modelima i modelima drugih proizvođača opremljenih ovim sustavom te s okolnom prometnom infrastrukturom, poput primjerice semafora i sl.

Volkswagenov sustav će imati komunikacijski radijus od oko 500 m što će omogućiti automobilu da “vidi iza ugla”, odnosno da unaprijed zna što čeka vozača u nepreglednom zavoju, a upozori na mjesto na kojem se nalazi se stvorio crni led i sličnim situacijama te da pripremi vozilo na davanje informacija i upozorenja, a kasnije i da samo reagira kako bi se izbjegle nesreće i sl.

Prednosti upotrebe ove tehnologije će rasti kako se bude širila njezina prisutnost u automobilima i dakako prometnoj infrastrukturi, a svakako vrijedi spomenuti i da će ista omogućiti polici i ostalim hitnim službama da još brže budu obaviještene o potrebi intervencije što će također doprinijeti spašavanju ljudskih života.

YouTube MP3 - Hotmail
1