VolksPod – uradi-sam skuter od klasične VW Bube

VolksPod – uradi-sam skuter od klasične VW Bube

Izvjesni Brent Walter, zaljubljenik u automobile i, očito, skutere, a i čovjek koji je prilično vješt u radu s rukama, na Instagramu je predstavio svoju kreaciju koja je posljednjih dana postala hit. Walter, naime, od prepoznatljivih blatobrana klasične Volkswagenove Bube, izrađuje – motocikle.

Od automobilističke ikone kakva je VW Buba, proizvedena inače u preko 23 milijuna primjeraka sastavljanih sve donedavno, ovaj kreativac odlučio je iskoristiti vjerojatno oblikom najzanimljiviji dio i pretvoriti ga u nešto što se može voziti na dva kotača. Svoj “izum”, mini motocikl ili skuter, nazvao je VolksPod.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Retro, a vozi

Karoserija svakog od ovih dvokotača sačinjena je od sva četiri Bubina blatobrana stopljena u jednu kontinuiranu plohu. Tu su, dakako, i originalno prednje i stražnje svjetlo za puni dojam.

Cijelu stvar pogoni maleni motor od 79 kubičnih centimetara, a prema slikama na Instagram profilu ovog kreativca, vidi se da je izradio i barem jedan sličan motocikl, ali na četiri kotača. Boje su, za sada, klasično pastelne plava i zelena, a u retro stil uklapaju se i sjedalo i upravljač.

Walter na ovom projektu iz zabave radi preko godine dana, a neki dijelovi procesa izrade također su vidljivi na njegovom profilu. O tome hoće li svoju ideju unovčiti, kao i gdje se ova jedinstvena vozila mogu vidjeti ili isprobati, za sada nije poznato.

Podijeli:
1