Vlasnici Tesli vjerni su marci, a najveća želja im je – Cybertruck

Vlasnici Tesli vjerni su marci, a najveća želja im je – Cybertruck

Većina anketiranih trenutačnih vlasnika Teslinog najprodavanijeg automobila, Modela 3, za svoj sljedeći automobil također želi Teslu, a jednom kada na tržište stigne prvi kamionet, i on će biti popularan

Prošlo je otprilike pet godina otkako se na tržištu pojavio “jeftini” Teslin automobil, Model 3, koji je s vremenom postao njihov daleko najprodavaniji model. Trenutačno ga u Tesli proizvode u više od 5.000 primjeraka tjedno, a Bloomberg je anketirao više od 7.000 vlasnika tog automobila kako bi doznao je li on – u svojih prvih pet godina – zaista uspio postati “narodni električni automobil” i “ubojica automobila s unutarnjim izgaranjem”, kako se to bilo najavljivalo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Rezultati ankete prilično su zanimljivi i idu u prilog navedenim tvrdnjama. Naime, vlasnici Modela 3 obožavaju svoje automobile. Gotovo jednoglasno daju mu najviše ocjene u kategorijama performansi, jednostavnosti upotrebe, dizajna i pouzdanosti. Odatle proizlazi i lojalnost ovoj marci automobila, unatoč tome što ispitanici nemaju baš pozitivan stav prema njezinom vlasniku, Elonu Musku.

Čak tri četvrtine ispitanika ustvrdilo je kako planiraju i za svoj sljedeći automobil ponovno odabrati Teslu. Kao najpoželjniji sljedeći model istaknuli su Cybertruck, električni kamionet čiji je prvi primjerak tek nedavno sklopljen, a cijene i specifikacije produkcijske inačice još nisu poznate. Naravno, ovo je i odraz stavova američke publike, koja je ovdje anketirana (oko 70% ispitanika je bilo iz SAD-a), a tradicionalno je sklona pickup kamionetima. Nakon Cybertrucka kao sljedeći izbor slijede Model Y, 3, S pa X.

U slučaju da ne žele kupiti Teslu, vlasnici na oku drže još u Rivianov kamionet u varijantama R1S i R1T, Ford 150 Lightning te eventualno Hyundai Ioniq 6 ili 5 – samo, dakle, u obzir uzimaju električne modele.

YouTube MP3 - Hotmail
1