Vlak pun novih automobila zaglavio u preniskom podvožnjaku

Vlak pun novih automobila zaglavio u preniskom podvožnjaku

Čak 2 milijuna dolara štete nastalo je kada se vlak pun novih automobila zaletio pod most koji se pokazao preniskim za njega. Sve je, nekim čudom, snimljeno izbliza

Iz američkog grada Memphisa dolazi nevjerojatna video snimka, načinjena iz velike blizine, na kojoj se vidi kako vlak ulazi pod most očito nekoliko desetaka centimetara prenizak za njegove vagone. Ono što je uslijedilo je sasvim očekivano – limeni krov vagona počeo se gužvati, nadvožnjak ga je “otvorio kao limenku”, i to cijelom dužinom, sve dok strojovođa nije zaustavio kompoziciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Međutim, tu nevoljama nije kraj. Name, na nekoliko se (za ovaj podvožnjak očito malo previsokih) vagona, nalazili – novi automobili! Izvori kažu kako je riječ bila o Fordovim modelima SUV-a Explorer te Lincolnovim novim Nautilusima, također u vlasništvu američkog Forda.

Čini se kako je uzrok nesreće zakazivanje sustava koji je trebao strojovođi dati informacije o visinama nadvožnjaka na njegovom putu. Događaj se zbio prošle nedjelje, a prema Jalopniku željeznički prijevoznici Norfolk Southern i Canadian Pacific Railway odgovorni za ovaj propust zabilježili su štetu u iznosu od čak 2 milijuna američkih dolara.

YouTube MP3 - Hotmail
1