Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury – neobično dijete SUV-a i limuzine

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury – neobično dijete SUV-a i limuzine

Nakon što smo vidjeli teasere, nakon što smo vidjeli ranije neslužbeno objavljene fotografije Daimler je sada i službeno predstavio svoj novi super luksuzni koncept poduljeg naziva Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury. Ovo vozilo, koje je neobična kombinacija limuzine i SUV-a je predstavljeno na pekinškom auto salonu te bi mogao najaviti skori produkcijski model prvenstveno namijenjen upravo tržištima kao što je ono kinesko i sl.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S druge strane mnogi vjeruju kako ovaj automobil neće u proizvodnju, već da ga Mercedes-Maybach koristi samo kao najavu Maybach verzije modela GLS. U svakom slučaju ova studija je kombinacija limuzine jer ima petora vrata i klasični limuzinski prtljažnik te SUV-a s obzirom da je povišene podnice i da svojim crtama uglavnom podsjeća na SUV. Nadalje, dimenzije mu iznose 5260 x 2110 x 1764 mm, što znači kako je dulji i širi od trenutnog GLS-a, no i nešto niži.

Vanjština je dijelom inspirirana konceptnim modelom Mercedes-Maybach 6, a posebno se ističu uska prednja svjetla, velika maska motora, vizualno izraženi branik, podijeljeni krov i stražnje staklo te elegantna bočna linija i sl, a cijelu priču uokviruju veliki 24-colni naplaci jedinstvenog dizajna te mnogi kromirani ukrasni detalji. Svakako treba spomenuti i posebnu crvenu metalik boju.

Unutrašnjost je upravo onakva kakva se očekuje od jednog Maybacha, no u vrlo modernom pakiranju. Napredna i bogata oprema, posebno ambijentalno osvjetljenje, ukrasni elementi od drveta i drugih materijala više kvalitete, Nappa presvlake, dva 12,3-inčna zaslona te četiri zasebna i vrlo udobna sjedala, kao i pregršt prostora.

Nadalje, recimo i da ovaj automobil opremljen pogonom na sva četiri kotača, odnosno pokreću ga četiri električna motora kombinirane snage 550 kW, odnosno 750 KS, a 80 kWh baterija mu omogućuje autonomiju od oko 320 km do 500 km. Za sada je potvrđeno i da će je najveća brzina elektronički ograničena na 250 km/h, a zahvaljujući sustavu brzog punjenja za svega pet minuta je moguće napuniti bateriju za sljedećih 100 km autonomije. Recimo i da je ovaj automobil opremljen sustavom indukcijskog punjenja.

YouTube MP3 - Hotmail
1