Virtualni obilazak bogatog Opelovog muzeja

Virtualni obilazak bogatog Opelovog muzeja

Opel Classic otvorio je virtualne obilaske opsežne zbirke koja obuhvaća više od 120 godina proizvodnje automobila i 159 godina povijesti marke. Sve zbirke moguće je obići virtualno putem Interneta u 360°

Opel Classic otvorio je virtualni muzej svoje marke koji nudi četiri tematska obilaska: “Alternativni pogon”, “Reli utrkivanje”, “Burne dvadesete” i “Mobilnost za milijune”.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Njemački proizvođač automobila na ovaj način nudi virtualno putovanje kroz najbolje trenutke iz svoje povijesti. Posjetitelji mogu razgledati izložbu u nekadašnjoj ukrcajnoj postaji K6 u krugu tvornice u Rüsselsheimu 24 sata na dan, svakoga dana u godini. Sve četiri zbirke virtualne izložbe nalaze se na internetskoj stranici opel.com/opelclassic.

Virtualna šetnja i dodatne informacije

Posjetitelji tijekom obilazaka koji nude pregled od 360 stupnjeva najprije virtualno ulaze u “svete dvorane” zbirke Opel Classic. Tu se čuva više od 600 povijesnih automobila i radova, 300 ostalih izložaka, Opelovih strojeva za šivanje i motora zrakoplove. Žute informacijske točke svijetle kod onih vozila koja pripadaju odabranom tematskom obilasku, a pritiskom na njih otvaraju se profili koji opisuju povijesni značaj određenog izloška i objašnjavaju njegove tehničke posebnosti.

“Virtualna zbirka automobila ljudima će omogućiti da dožive bogatu povijest Opela iz udobnosti vlastitog doma”, kaže Stephen Norman, viši potpredsjednik za prodaju, postprodaju i marketing u Opelu.

Četiri tematske cjeline

Tematski obilazak “Alternativni pogon” prikazuje neobične koncepte poput automobila-rekordera RAK 2 iz 1928. s raketnim pogonskim sustavom na kruto gorivo na stražnjoj strani ili ranih električnih prototipova kao što su Opel Impuls I iz 1990. i uspješno ispitana vozila s pogonom na vodik.

Pod motom “Reli utrkivanje“, izložba prikazuje legendarne reli automobile. Stvarne zvijezde su pobjednički automobili – Opel Ascona i Opel Ascona 400. Tu je također izložen jedinstveni Opel Kadett 4×4 koji je osmišljen za Svjetsko prvenstvo u reliju i koji se upotrebljavao na reliju Pariz-Dakar. Predstavnik današnjice je Opel ADAM R2 te posve nova Opel Corsa-e Rally kao prvi električni reli automobil na svijetu.

Treći tematski obilazak vodi u “Burne dvadesete“, razdoblje neobuzdanog inventivnog duha u pohodu na svjetske rekorde. Proizvedeni su trkaći bicikli, raketni motocikli, pa čak i zrakoplovi.

Nastavak priče slijedi u obilasku broj 4: “Mobilnost za milijune“. Nakon modela Opel “Doktorwagen” i “Laubfrosch”, prvenstveno su kompaktni modeli iz Rüsselsheima učinili milijune ljudi mobilnima. Prvi Kadett izašao je na cestu prije 85 godina, nakon čega je proizvedeno još deset generacija modela Kadett i Astra.

YouTube MP3 - Hotmail
1