VinFast – prvi vijetnamski automobili stižu u Pariz

VinFast – prvi vijetnamski automobili stižu u Pariz

VinFast je prvi vijetnamski proizvođač automobila, a službena premijera prva dva proizvoda će biti održana na ovogodišnjem pariškom auto salonu. Riječ je o limuzini i SUV-u za čiji je dizajn angažirana poznata talijanska dizajnerska kuća Pininfarina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Izgled ova dva automobila je prvenstveno osmišljen za domaće, vijetnamsko tržište. Točnije, VinFast je omogućio Vijetnamcima da izaberu između dvadesetak skica one koje im se najviše sviđaju. Više od 60 tisuća ljudi je dalo izrazioo svoje mišljenje, a nakon toga su u Pininfarini godinu dana dorađivali izabrane skice i osmislili ono što možete vidjeti na priloženim fotografijama i video zapisima.

VinFast ova dva automobila naziva premium proizvodima i sasvim je sigurno da ih planira prodavati i izvan Vijetnama. Kada su već za premijeru odabrali pariški auto salon za vjerovati je da im je cilj u konačnici se proširiti i na europska tržišta.

Za sada nema tehničkih podataka, a nisu poznati ni nazivi ovih automobila. Više ćemo saznati početkom listopada u Parizu. Na kraju dodajmo kako je VinFast uz ovu najavu objavio i da radi na razvoju električno pokretanih gradskih automobila, autobusa, komercijalnih vozila i motocikala.

Podijeli:
1