Video podsjetnik na važnost ručne kočnice, s posljedicama

Video podsjetnik na važnost ručne kočnice, s posljedicama

Zorni prikaz kako ne parkirati na nizbrdici stiže nam u obliku snimke nadzornih kamera iz jednog obiteljskog doma u Brazilu. Nesretna žrtva službeni je kamionet jednog dostavljača

Svi znamo što se dogodi ako ostavimo automobil na nizbrdici bez da smo ga osigurali od nenamjernog pokretanja – tj. aktivirali parkirnu kočnicu ili postavili mjenjač u položaj “parking”. U tom slučaju postoji opasnost da se vozilo otkotrlja nizbrdo i prouzroči štetu ljudima i imovini, kao i samome sebi. Najbolji dokaz za to stiže iz Brazila, u obliku snimke s nadzornih kamera na jednoj kući.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kako video opisuje, slučaj se zbio 19. ovog mjeseca u brazilskom mjestu Ubá. Jedan je radnik, dostavljač i sastavljač namještaja, kamionetom došao u kuću klijenta obaviti posao. Izišao je iz vozila, počeo iskrcavati teret, no tada je njegov pickup počeo klizati prema dvorištu. Unatoč očajničkom naporu da ga zaustavi, nesretni radnih to nije uspio, pa je kamionet odjurio kroz ogradu, preko ceste i dalje u provaliju – sve samo zbog zaboravljene ručne kočnice.

Iako se takve nezgode u svijetu vjerojatno događaju svakodnevno, rijetko su ovako kvalitetno snimljene iz više uglova, pa pogledajmo ovu lekciju iz sigurnog parkiranja u nastavku.

YouTube MP3 - Hotmail
1