Velike promjene za sljedeći Jaguar F-Type

Velike promjene za sljedeći Jaguar F-Type

Jedan od najskladnijih sportskih automobila današnjice bi u doglednoj budućnosti trebao dobiti nasljednika. Naime, trenutni F-Type je na tržištu prisutan još od 2013, a u Jaguaru se trenutno raspravlja o tome u kojem će smjeru krenuti novitet.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Autocar javlja da postoji nekoliko ideja što sa sljedećim F-Typeom. Jedna je zadržavanje sprijeda smještenog motora, a druga da se pogonski sklop premjesti iza vozača. Ova potonja je navodno popularnije među jaguarovim stručnjacima. Također, izgledna je elektrifikacija, a ne bi trebalo isključiti i mogućnost razvoja i proizvodnje u potpunosti električne verzije.

Što se dizajna vanjštine tiče, utjecaj na ovaj automobil bi trebala imati studija C-X75. Najavio je to još ranije Ian Callum, koji je u međuvremenu otišao s pozicije glavnog jaguarovog dizajnera, no radio je na ovom automobilu zajedno sa svojim nasljednikom Julianom Thomsonom.

U Jaguaru se još moraju konačno odlučiti i za platformu na kojoj će se temeljiti ovaj automobila. S obzirom da trenutno prolaze kroz fazu restrukturiranja svog poslovanja i štednju, teško da će razvijati novu platformu. Jedno od rješenja je suradnja s drugim proizvođačima, a tu prije svega mislimo na BMW. Suradnja s Bavarcim već postoji, a BMW bi istu platformu mogao iskoristiti za sljedeći i8. Također, moguće je da Jaguar prilagodi platformu električnog modela I-Pace za sljedeći F-Type.

U svakom slučaju trenutni Jaguar F-Type će na tržištu ostati još tri godine, a uskoro će proći kroz facelift kako bi model ostao svjež dok ne stigne nasljednik.

YouTube MP3 - Hotmail
1