Vatrogasci ugasili gorući BMW i8 potapanjem

Vatrogasci ugasili gorući BMW i8 potapanjem

Prije nekoliko dana u BMW-ovom prodajnom salonu nizozemskog grada Breda počeo je gorjeti hibridni model i8. Dakako, pozvani su vatrogasci koji su prvo ugasili nekoliko otvorenih i vidljivih plamenova, a potom su se odlučili na jedan, na prvu, neuobičajen potez.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, BMW i8 je hibridni automobil s mnogo raznih elektroničkih i zapaljivih komponenti, uključujući i bateriju pa je gotovo nemoguće znati je li ugašeno baš svako žarište. Kako bi bili sigurni da su svoj posao obavili do kraja vatrogasci su napunili jedan kontejner vodom i potopili nesretnu i8-icu. U tom improviziranom bazenu ovaj Bavarac je proveo “na hlađenju” sljedeća 24 sata nakon kojih je požar svakako bio ugašen.

Nakon što je automobil izvađen van iz kontejnera, vatrogasci su se pobrinuli i za pravilno odlaganje vode. Naime, s obzirom da je nakon boravka automobila u njoj ona bila prepuna raznih toksičnih supstanci nisu je smjeli samo tako proliti u neki odvod i sl.

Na kraju dodajmo kako trenutno nije poznato zbog čega je ovaj automobil planuo. Možemo podsjetiti kako je BMW 2014. imao jedan opoziv ovog modela zbog mogućnosti zapaljenja uzrokovanog curenjem goriva iz spremnika.

1