Vatrogasci iz okna dizala izvlačili – Ferrari Romu

Vatrogasci iz okna dizala izvlačili – Ferrari Romu

Jednom je luksuznom salonu automobila na Floridi skupocjeni Ferrari propao u otvor dizala, odakle su ga, potpuno uništenoga, čak četiri sata izvlačili lokalni vatrogasci

S Floride vrlo često dolaze bizarne vijesti, pa ništa drugačije nije niti ovoga puta. Prije nekoliko je dana jednom tamošnjem luksuznom salonu automobila zakazalo dizalo za vozila, i to u nezgodnom trenutku, kada je trebalo prevesti oko 250.000 dolara vrijedan automobil. Nesretni srebrni novi Ferrari Roma tako je propao u okno tog dizala. Samo pukom srećom pri ovoj bizarnoj nezgodi nitko nije stradao, a u pomoć su pozvani vatrogasci.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Četiri sata izvlačenja

Oni su na teren poslali svoju jedinicu za posebne operacije, koja je prvo morala zaustaviti curenje goriva iz Ferrarija i osigurati da se mjesto nesreće ne zapali. Potom su upomoć pozvali i kompaniju za šlepanje vozila, koja im je ustupila svoju specijalnu opremu za izvlačenje. Posao je u konačnici odrađen uz pomoć 14-metarskog krana i 22-tonskog vitla (tj. njih čak nekoliko, kako stoji u objavi), a vatrogascima i drugim stručnjacima je za izvlačenje uništenog Ferrarija trebalo oko četiri sata.

Model Ferrari Roma (ili F169 po Ferrarijevoj nomenklaturi) dug je 4,65, a širok 1,97 metara. Prazan teži 1.472 kg. Pogoni ga turbo V8 motor od 3855 kubičnih centimetara, koji razvija 620 KS i 760 Nm te ubrzava vozilo od nule do 100 km/h za 3,4 sekunde. Za prijenos snage zadužen je 8-stupanjski mjenjač poznat iz modela SF90 Stradale. Najviša brzina deklarirana je kao viša od 320 km/h, a početna cijena osnovnog modela u Europi je 200.000 eura.

YouTube MP3 - Hotmail
1