Vatreni sportaš: Alpine A110 stradao pri snimanju epizode Top Geara

Vatreni sportaš: Alpine A110 stradao pri snimanju epizode Top Geara

Priča ide, otprilike, ovako. Proteklog tjedna, ekipa TV emisije Top Gear (BBC) je snimala prilog na zatvorenom dijelu SS17 relija Monte Carlo. Snimali su četiri reli automobila i najnoviju sportsku uzdanicu Renaulta, Alpine A110.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tijekom snimanja, za upravljačem A110 se nalazio Chris Harris, a suvozač mu je bio Eddie Jordan. Chrisu su u jednom trenutku javili kako se pojavio plamen ispod vozila te da se moraju hitno zaustaviti. Nakon što su stali i napustili vozilo, vatra je ubrzo obuhvatila i uništila cijeli, lijepi Alpine A110.

“Shvatio sam da moramo napustiti vozilo kada sam otvorio vrata, a vatra je dosegla do moje ruke”, rekao je Harris nakon ove nezgode. “Nažalost, automobil je u potpunosti uništen i kao i uvijek, teško mi je kada krasan automobil u potpunosti strada”.

Eddie Jordan je rekao: “Vožnja brzinskim ispitom relija Monte Carlo za mene je predstavljala ostvarenje snova. Automobil je naprosto plesao oko planina s Chrisom za upravljačem. Šteta je što nismo uspjeli dovršiti testiranje, no ovakve se stvari događaju”.

Uzroci ove nezgode još nisu poznati, no ostaje nam tek da se nadamo kako je ovaj pretprodukcijski A110 ujedno i posljednji koji će ovaj svijet napustiti u tako vatrenoj maniri… Srećom, Chris Harris i Eddie Jordan nisu ozlijeđeni.

– – –

Ilustracija: Top Gear
Više o modelu Alpine A110 pročitajte u rubrici Premijere

Podijeli:
1