Usluga ZITY – ponuditi će 500 Renaulta ZOE za dijeljenje korisnicima preko mobilne aplikacije u Parizu

Usluga ZITY – ponuditi će 500 Renaulta ZOE za dijeljenje korisnicima preko mobilne aplikacije u Parizu

ZITY je usluga dijeljenja električnih vozila putem koje korisnici mogu kratkoročno unajmiti vozilo. Od ovog mjeseca će na području čitavog Pariza biti dostupno 500 primjeraka Renaulta ZOE koji će se moći unajmiti 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Parižani će se od ovog mjeseca moći slobodno služiti flotom od 500 primjeraka posve električnog Renaulta ZOE, opremljenih tehnologijom ZITY.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Predstavljanje usluge u Parizu korak je dalje u partnerstvu grupe Renault, pionira električnih vozila u Europi, i tvrtke Ferrovial, jednog od vodećih infrastrukturnih operatora i pružatelja gradskih usluga. Njihova uspješna suradnja započela je 2017. u Madridu, kada je prvi put predstavljena usluga ZITY.

Usluga dijeljenja električnih automobila ZITY temelji se na kratkoročnom najmu i uključuje brojne prednosti kao što su fleksibilnost rezervacije i dostupnost vozila kad i gdje vam zatreba, ponajviše zahvaljujući iznimno učinkovitoj aplikaciji”, izjavio je Gilles Normand, viši potpredsjednik Odjela za električna vozila i usluge mobilnosti grupe Renault. „Ovo čišće, pristupačnije i održivije rješenje mobilnosti pridonosi i borbi protiv onečišćenja tako što pomaže smanjiti emisije CO2 u gradovima.”

Električna vozila dostupna su 24/7

S pomoću ove usluge moguće je u svakom trenutku kratkoročno unajmiti ZOE. Ta razina fleksibilnosti spontanog najma stvara dojam kao da raspolažete vlastitim vozilom.

Zahvaljujući aplikaciji za pametne telefone, korisnici usluge mogu pronaći vozilo u blizini u bilo koje doba dana i noći.

  • Vozilo je opremljeno s 5 pravih sjedala te uključuje kameru za vožnju unatrag, parkirne senzore, navigacijski sustav, dodirni zaslon i tempomat.
  • Dostupnost dječjih sjedala u pojedinim vozilima možete provjeriti izravno s pomoću aplikacije za pametne telefone.

Usluga omogućuje trenutačni najam vozila, a vozilo se otključava s pomoću aplikacije.

Po završetku korištenja usluge, zaključano vozilo treba ostaviti na bilo kojem nadzemnom javnom parkiralištu na području Pariza. Za to će vam trebati tek nekoliko sekundi.

Pružatelj usluge brine o punjenju baterija

ZITY je usluga dijeljenja električnih automobila koja se naplaćuje po minuti korištenja. Vozila su ravnomjerno raspoređena diljem javnih parkirališta u gradu. Kupci ih mogu jednostavno unajmiti s pomoću besplatne aplikacije.

Dijeljenje vozila mora omogućiti brz najam, bez obveznog planiranja razdoblja uporabe i konačnog odredišta putovanja. ZITY ispunjava sve potrebe za fleksibilnošću i bezbrižnom uporabom tako što nudi:

  • Konkurentne cijene prilagođene različitim potrebama korisnika: ZITY nudi različite tarife bez naknade za registraciju ili pretplatu: po minuti, za određeno razdoblje (4, 8 ili 24 sata) te tarifne pakete za veću uštedu.

Zahvaljujući opciji „mirovanja”, ZITY omogućuje kraće rezervacije vozila kad nije u uporabi po sniženoj tarifi.

  • Zajamčen kapacitet baterije: Tehnologija ugrađena u Renault ZOE ZITY omogućuje prikaz svih informacija putem instrumentne ploče, uključujući prikaz statusa baterije u stvarnom vremenu. Vozilo čija je razina napunjenosti niža od minimalne određene vrijednosti prestaje biti dostupno za najam te ga pružatelj usluge preuzima kako bi ga napunio.
  • Dostupnost vozila i pametno pozicioniranje: Osim što omogućuje slobodno kretanje unutar i izvan područja dostupnosti usluge (unutarnje područje Pariza i Clichy), veliki kapacitet baterija Renaulta ZOE smanjuje potrebu za punjenjem i povećava broj dostupnih vozila.

Osim toga, zahvaljujući konkurentnoj računalnoj platformi i algoritmu koji analizira uporabu vozila po satu i danu, ZITY prepoznaje područja u kojima postoji najveća potražnja za uslugom. To omogućuje pružatelju usluge da pametno rasporedi vozila diljem grada kako bi ih korisnici mogli jednostavno pronaći.

Budući planovi

Nakon predstavljanja u Madridu 2017. i sada u Parizu, ZITY bi se u narednim godinama trebao proširiti i na ostale gradove i tako postati referentnim pružateljem usluge dijeljenja električnih automobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1