Uskoro stiže novi Peugeot 2008

Uskoro stiže novi Peugeot 2008

Tijekom prošle godine Peugeot 2008 je na europskim tržištima unatoč svojim godinama bio drugi najprodavaniji crossover svog segmenta, no godine čine svoje i uskoro mu stiže nasljednik pred kojim će biti veliki zadatak, no u Peugeotu ne sumnjaju kako imaju formulu za uspjeh čak i unutar ovog sve konkurentnijeg segmenta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega recimo kako se očekuje da će Peugeot predstaviti novu generaciju modela 2008 na ovogodišnjem pariškom auto salonu u rujnu. Nadalje, novi bi model trebao narasti dimenzijama, a dizajnom se ugledati na svog vrlo uspješnog brata 3008. Također, uz privlačniji izgled i veću ponudu prostora unutar putničke kabine novi bi 2008 trebao biti i osjetno udobniji te komforniji.

U Peugeotu su navodno odlučili i kako neće štedjeti na opremi, a vozače u unutrašnjosti očekuje posljednja verzija i-Cockpita s digitalnom instrumentnom pločom. Poseban naglasak će biti na sigurnosti pa se može očekivati i cijeli niz raznih sustava pomoći vozaču.

Kupce će privlačiti i štedljivom motorizacijom, odnosno kupcima će biti ponuđeni 3 i 4-cilindrični benzinski i dizelski turbo motori. Najpopularniji izbor će svakako biti benzinski 1.2 te dizelski 1.5 HDI. Također, moguće je da će 2008, poput novog 208 na kojem se u osnovi i temelji, biti dostupan i u električnoj verziji autonomije.

Podijeli:
1