Uskoro stiže novi Audi A3

Uskoro stiže novi Audi A3

Automobil s kojim je prije skoro šest godina na ženevskom auto salonu započeta priča oko platforme MQB (Modularer Querbaukasten) je sada konačno stigao na red za obnovu. Točnije, trenutni Audi A3 Sportback je pred krajem svog proizvodnog vijeka, a uskoro će mu stići nasljednik. Naime, tijekom ove godine možemo očekivati premijeru nove, četvrte generacije modela A3 koja će biti dostupna u par karoserijskih izvedbi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kompaktni hatchback iz Ingolstadta će ne bi trebao donijeti nikakve velike novosti glede dizajna vanjštine i interijera. To dakako nije ništa loše jer većina ljudi koja kupuje proizvode Grupe VW preferira polaganu evoluciju dizajna. Tako će novi A3 biti prepoznatljiv član svoje modelne obitelji dizajnom naslonjen podjednako na prethodnika, kao i na recentnije audijeve novitete od kojih će posuditi određene značajke.

Prilikom lansiranja novi će A3 biti dostupan samo u Sportback izvedbi s petorim vratima, a kasnije bi se u ponudi trebala naći i limuzinska te potencijalno i praktičnija liftback izvedba s petorim vratima. Limuzinski bi model na tržište trebao stići 2020, a liftback 2021. Objema verzijama će najveća konkurencija biti istovrsni modeli pod značkama BMW-a i Mercedesa. Izvedbu s troja vrata ne treba očekivati.

Dakako, sve ove karoserijske verzije će se temeljiti na posljednjoj iteraciji platforme MQB. Sam hatchback će biti nešto duži i širi te vjerojatno malo niži od prethodnika. Motorizaciju će činiti poznata ponude VW-ovih TSI i TDI motora, a za očekivati je da će u ponudi naći i hibridne, odnosno plug-in hibridne izvedbe. O u potpunosti električno pokretanom A3 za sada nema informacija.

Veliki iskorak se očekuje u unutrašnjosti. Naime, ovaj će premium model biti opremljen posljednjim sigurnosnim sustavima i sustavima pomoći vozaču, a očekuje se i napredni infotainment koji će nuditi razne mogućnosti personalizacije i povezivosti. Pretpostavlja se kako bi na središnjem stupu A3 mogao imati dva zaslona od kojih bi ona manji i niže postavljeni služio za upravljanje ventilacijom i klima uređajem. Gornji i veći zaslon će biti integriran u prednju armaturu što znači da “tableta” više neće biti.

Uskoro bi trebali doznati više.

Podijeli:
1