Uskoro stiže Audi R8 s V6 motorom

Uskoro stiže Audi R8 s V6 motorom

Čini se kako će audijev sportski model tijekom predstojećeg facelifta dobiti novu tzv. baznu verziju. Naime, britanski Autocar javlja, pozivajući se na insajderske izvore, kako će uskoro biti predstavljena bi-turbo V6 izvedba.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, trebalo bi se raditi o 2,9-litrenom bi-turbo V6 motoru razvijenom u suradnji s Porscheom. Isti izvor navodi i da će ovaj motor u R8 biti dostupan u par verzija različite snage, no za sada nema konkretnijih podataka.

Glasine o ovom vozilu kolaju već neko vrijeme, štoviše R8 V6 se prije otprilike dvije godine pojavio i u audijevom planu, a za njegovo lansiranje je tada bila predviđena upravo 2018. U posljednje vrijeme iz Audija se moglo čuti kako ne postoje planovi za V6 izvedbu, a uskoro ćemo saznati istinu.

Naime, osvježena verzija modela R8 će biti predstavljena u drugoj polovici ove godine, a prodaja će započeti početkom 2019. Očekuju se razne izmjene i dorade prednjeg i stražnjeg kraja te interijera koji će biti opremljeniji i kvalitetniji od onog iz trenutnog R8.

Podijeli:
1