Upoznajte pobliže Lamborghini Aventador SVJ

Upoznajte pobliže Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini nam neće u potpunosti predstaviti novog kralja Nürburgringa do 23. kolovoza, kada će se održati premijera u Pebble Beachu, no unatoč tome pružili nam priliku pobliže se upoznati s modelom Aventador SVJ. Točnije, tu je priliku dobila ekipa britanskog magazina Top Gear koja nam u dolje priloženom video zapisu otkriva pojedine tajne ovog automobila.

Jedan od glavnih “problema” modela Aventador SV je činjenica da nije stvarao dovoljnu količinu downforcea na prednjoj osovini. Točnije, ukupno stvoreni downforce se raspodjeljivao u odnosu 20 naprema 80 u korist stražnje osovine, a kod izvedbe SVJ, koja proizvodi osjetno veću količinu downforcea (+40%), postignut je uravnoteženiji omjer (40 naprema 60) što je omogućilo brže i sigurnije prolaske kroz zavoje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, snaga atmosferskog 6,5-litrenog V12 uparenog s dotjeranim mjenjačem je povećana te sada iznosi oko 770 KS pri 8500 o/min. Šasija je dodatno unaprjeđena kao i ovjes kako bi se automobil bolje nosio s dodatnom snagom i downforceom, a posebne izmjene su učinjene i na pirellijevim Trofeo R gumama kako bi se zadovoljile potrebe modela SVJ. Dodatni je napredak učinjen i kod upravljača, a SVJ je opremljen i sustavom upravljanja na sve četiri kotača.

Na kraju podsjetimo kako je Aventador SVJ vrlo vjerojatno posljednji lamborghinijev model s ne-elektrificiranim V12 motorom, što će svakako biti veliki mamac za kolekcionare.

Podijeli:
1