Upoznajte pobliže Lamborghini Aventador SVJ

Upoznajte pobliže Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini nam neće u potpunosti predstaviti novog kralja Nürburgringa do 23. kolovoza, kada će se održati premijera u Pebble Beachu, no unatoč tome pružili nam priliku pobliže se upoznati s modelom Aventador SVJ. Točnije, tu je priliku dobila ekipa britanskog magazina Top Gear koja nam u dolje priloženom video zapisu otkriva pojedine tajne ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Jedan od glavnih “problema” modela Aventador SV je činjenica da nije stvarao dovoljnu količinu downforcea na prednjoj osovini. Točnije, ukupno stvoreni downforce se raspodjeljivao u odnosu 20 naprema 80 u korist stražnje osovine, a kod izvedbe SVJ, koja proizvodi osjetno veću količinu downforcea (+40%), postignut je uravnoteženiji omjer (40 naprema 60) što je omogućilo brže i sigurnije prolaske kroz zavoje.

Nadalje, snaga atmosferskog 6,5-litrenog V12 uparenog s dotjeranim mjenjačem je povećana te sada iznosi oko 770 KS pri 8500 o/min. Šasija je dodatno unaprjeđena kao i ovjes kako bi se automobil bolje nosio s dodatnom snagom i downforceom, a posebne izmjene su učinjene i na pirellijevim Trofeo R gumama kako bi se zadovoljile potrebe modela SVJ. Dodatni je napredak učinjen i kod upravljača, a SVJ je opremljen i sustavom upravljanja na sve četiri kotača.

Na kraju podsjetimo kako je Aventador SVJ vrlo vjerojatno posljednji lamborghinijev model s ne-elektrificiranim V12 motorom, što će svakako biti veliki mamac za kolekcionare.

YouTube MP3 - Hotmail
1