Ultrakompaktni Toyota BEV spreman je za proizvodnju

Ultrakompaktni Toyota BEV spreman je za proizvodnju

Na salonu automobila u Tokiju 2019. Future Expo Toyota predstavlja svoj novi gradski miniautomobil pogonjen isključivo strujom iz baterija, a kažu i da će isti u prodaju krajem sljedeće godine

Toyota Motor Corporation Toyota je objavila da će predstaviti svoj novi ultrakompaktni BEV (baterijsko električno vozilo), koji je spreman za proizvodnju, na posebnoj izložbi FUTURE EXPO Salona automobila u Tokiju 2019. kao najavu planiranog početka prodaje ovog vozila u Japanu 2020. godine. Ova generacija vozila osmišljena je da pruža mobilnost na kratkim relacijama uz ograničeni utjecaj na okoliš, kažu iz kompanije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Želimo stvoriti rješenja za mobilnost koja mogu biti podrška sve starijem japanskom društvu i pružiti slobodu kretanja ljudima svih godina”, rekao je Akihiro Yanaka, Direktor razvoja. “Kroz ultrakompaktni BEV s ponosom nudimo strankama vozilo koje ne samo da omogućava veću autonomiju, nego zauzima i manje prostora, stvara manje buke i ograničava utjecaj na okoliš.”

Ultrakompaktni BEV s dva sjedala je posebno oblikovan kako bi zadovoljio svakodnevne potrebe za mobilnošću kupaca koji obavljaju redovite i kratke vožnje, prije svega starije osobe, novi vozači ili poslovni ljudi u posjetu lokalnim strankama. Ima doseg od otprilike 100 km s jednim punjenjem, može dosegnuti najveću brzinu od 60km/h, a odlikuje ga izuzetno mali polumjer okretanja.

Elektrifikacija narodu

Toyota združuje planirani početak prodaje ultrakompaktnog BEV-a 2020. godine s novim poslovnim modelom koji ima za cilj promicanje šireg prihvaćanja baterijskih električnih vozila općenito. To uključuje preispitivanje svakog koraka u vijeku baterije, od proizvodnje, preko prodaje, preprodaje ili ponovnog korištenja do recikliranja, radi njezinog maksimalnog iskorištavanja. Kratkoročno, Toyota će se usredotočiti na povećanu ponudu najma s ciljem prikupljanja rabljenih baterija radi provjere i eventualnog ponovnog korištenja u rabljenim vozilima, kao rezervnih dijelova ili čak korištenja nevezanog za automobile. Toyota isto tako razvija periferne usluge za baterijska električna vozila kao što su punionice i osiguranje.

Toyotin Ultra-compact BEV će biti izložen na posebnoj izložbi FUTURE EXPO Tokijskog salona automobila 2019. od 24. listopada do 4. studenog.

Podijeli:
1