Ulovljen novi Volkswagen Golf?

Ulovljen novi Volkswagen Golf?

U posljednjih nekoliko mjeseci internetom su kružile fotografije i video zapisi nekolicine automobila za koje su pojedini izvori tvrdili kako bi se moglo raditi o novom Golfu, no malo tko im je vjerovao i većina je zaključila kako se radi o lošijim renderima pa o njima nismo ni izvještavali. Sada su se pak pojavile dvije nove fotografije koje izgledaju poprilično uvjerljivo.

Priložene slike novog Golfa su osvanule na Instagramu, a objavio i je korisnik johannes.vag. Dotični johannes tvrdi da je uspio fotografirati osmu generaciju Golfa gotovo bez ikakvih zaštitnih naljepnica koje bi skrivale njegov konačni vanjski dizajn.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ako uzmemo kako je na slikama “prava stvar” onda su potvrđena očekivanja kako su u Volkswagenu igrali na sigurno te da nisu značajnije mijenjali vanjski dizajn osme generacije Golfa u odnosu na još uvijek aktualni Golf VII. S dobitnom se formulom dakako ne treba puno igrati, no opet lako su primjetne novosti u vidu novih prednjih i stražnjih svjetala, maske motora, branika i sl.

Što se tehničkih karakteristika tiče ovaj će se model dakako temeljiti na dotjeranoj izvedbi modularne MQB platforme (MQB Evo) što će, uz ostale novosti dovesti do smanjenja mase od 50-ak kilograma. Također, Golf VIII će imati nešto dulji međuosovinski razmak što će se pozitivno održati na ponudu prostora unutar automobila, posebno otraga te u prtljažniku.

Interijer bi trebao biti temeljito osvježen te s naprednijim infotainementom, kao i bogatijom sigurnosnom opremom te raznim sustavima pomoći vozaču. Volkswagen dakako želi da Golf ponovno bude zlatni standard svoje klase, a onda je jasno o kakvoj razini opreme se mora raditi pa je za očekivati i sustav polu autonomnog upravljanja.

Nadalje, ovaj će model pokretati nekoliko 3 i 4-cilindričnih benzinskih i dizelskih turbo motora manjeg obujma, a kasnije će ponuda svakako biti proširena s hibridnim verzijama. Dakako, u ponudi će se naći i Golf GTI čiji će se 2,0-litreni motor svojom snagom navodno približiti granici od 300 KS, što znači kako će budući Golf R biti još snažniji.

Početkom prošle godine iz Volkswagena je potvrđeno da će proizvodnja novog Golfa krenuti u lipnju 2019, a službena premijera najočekivanijeg noviteta ove godine bi se prema svemu sudeći mogla odigrati na ženevskom auto salonu u ožujku.

Podijeli:
1