Uhićena jer je vozila automobil nalik policijskome

Uhićena jer je vozila automobil nalik policijskome

Amerikanka je na Floridi vozila Dodgea obojanoga u boje lokalne policije. Nije teško pogoditi da se prvoj patroli na autocesti, koja je to primijetila, takva kombinacija boja nije dopala – a k tome je i ilegalna

Florida Highway Patrol dio je tamošnjeg Odjela za sigurnost prometa na autocestama, koji se bavi patroliranjem i kažnjavanjem prekršitelja u prometu. Ova specijalizirana jedinica policijskih snaga prepoznatljiva je po svojim automobilima, moćnim američkim limuzinama (u pravilu marke Dodge) u dvobojnoj shemi. Karoserija im je crna, dok su C-stup i krov obojani u svijetlu krem boju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Skupa imitacija

Takva se vanjština iznimno dopala 28- godišnjakinji iz Hollywooda, po imenu Iulia Pugachev, pa si je nedavno nabavila vlastitog Dodgea i odlučila ga kamuflirati u takvo patrolno vozilo. Otišla je do mehaničarske radionice i zatražila ugradnju signalizacijskih svjetala na krov te snažne sirene, a potom u susjednoj radionici naručila obljepljivanje vozila upravo u boje Florida Highway Patrola.

Ni to joj nije bilo dovoljno, pa su naljepnice uključivale i bedž, vrlo sličan policijskome, natpis s krilaticom “To protect and serve”, kao i dodatak – umjesto kratice FHP na svoj je automobil dala napisati “FSO Guard”, što je navodno naziv njezine kompanije, koja se bavi sigurnošću.

Službena vozila Florida Highway Patrola

Svi ovi detalji isplivali su na površinu kada je gospodična Pugachev krenula na svoju prvu probnu vožnju Floridom. Tamo su je odmah zaustavili pripadnici jedinice, čije vozilo je kopirala, pa je priveli u zatvor. Ona je potom ispričala cijelu priču o svojem automobilu, no to joj nije pomoglo – kažnjena je za ilegalno imitiranje službenih vozila, vožnju neregistriranim vozilom te zloporabu privremenih registracijskih pločica. “Uradi sam patrolno vozilo”, koje možete vidjeti na naslovnoj slici, zaplijenjeno joj je.

YouTube MP3 - Hotmail
1