U Zagrebu održan 3. BIG MINI Model Car Show

U Zagrebu održan 3. BIG MINI Model Car Show

Izložba i sajam kolekcionarskih umanjenih modela automobila trći je puta održana protekloga vikenda, i to u Zagrebu, nakon dva izdanja u Svetoj Nedelji

U izložbenim prostorima Autosalona Kramar, na zagrebačkom Jankomiru, u subotu 10. lipnja održan je treći po redu BIG MINI Model Car Show. Izložba i sajam kolekcionarskih modela automobila, u umanjenim mjerilima. Nakon dva izuzetno posjećena izdanja održana u Svetoj Nedelji, organizatori iz Auto karting kluba Sveta Nedelja odlučili su manifestaciju preseliti u Zagreb.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tijekom trajanja izložbe i sajma, događanje je pohodilo više od tisuću zaljubljenika u automobile, kolekcionari, ali i obitelji s djecom. Kako bi se posjetiteljima pružio što bolji uvid u autoindustriju, kroz umanjene modele automobila, pobrinulo se 30-ak izlagača, iz 7 zemalja.

Foto: Tin Beraković

Izložbeni dio manifestacije obilježile su dvije tematike. Prva je “Povijest Rally-a”, koja je kroz, po povijesnim razdobljima izložene, kolekcionarske modele rally automobila, posjetiteljima dala detaljan uvid kako se razvijala jedna od najpopularnijih grana autosporta. Jedan od poticaja izložbe bio je održavanje WRC-a, svjetskog rally prvenstva u Hrvatskoj, posljednje tri godine.

Foto: Tin Beraković

Drugi dio izložbe bio je posvećen švedskom proizvođaču superautomobila – Koenigseggu. U čast proslave 30 godina od osnutka tvrtke, izloženi su umanjeni modeli njihovih vozila. Posebnu je pažnju privlačio detaljan model Koenigsegg-ovog motora, u mjerilu 1:6 (šest puta manji od originala), proizveden u limitiranoj seriji od 999 primjeraka. Tržišna vrijednost izložbenog primjerka postiže cijenu od otprilike dvije tisuće eura!

Foto: Tin Beraković

Uz razgledavanje izložbe, posjetitelji su po povoljnim cijenama mogli nabaviti kolekcionarske modele njihovih automobila, ili onih o kojima su od malena sanjali. Sajam autića priredio je ponudu od oko 10 tisuća modela na prodaju! Kupovali su najčešće odrasli, ali svoje su prve kolekcionarske modele pažljivo tražila i djeca, kojih je, u pratnji roditelja, bilo u velikom broju.

YouTube MP3 - Hotmail
1