U Teksasu snimljen sudar automobila i zrakoplova na parkiralištu

U Teksasu snimljen sudar automobila i zrakoplova na parkiralištu

Bizarna nezgoda dogodila se prije nekoliko dana u Teksasu, kada je eksperimentalni zrakoplov preletio pistu, nastavio se kretati parkiralištem pa se u konačnici sudario s automobilom. Sve je i snimljeno

U malenoj zračnoj luci Aero Country, u mjestu McKinney pored Dallasa (američka savezna država Teksas) prošle je subote došlo do vrlo neobične prometne nezgode, u kojoj su sudjelovali automobil i maleni privatni zrakoplov. Prema informacijama lokalne vatrogasne postrojbe, pilot eksperimentalnog privatnog zrakoplova Lancair IV-P Propjet nakon prinudnog slijetanja nije se uspio zaustaviti do kraja piste.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Zbog toga se nastavio kretati dalje prema ogradi, probio je istu, pa nastavio rulati po obližnjem parkiralištu. Tamo je na kraju svojeg puta naletio na automobil, prouzročivši ovu bizarnu nezgodu. “Vidio sam avion kako brzo ide niz pistu i znao sam da neće imati vremena stati. Očito je išao prebrzo, gume su mu se dimile… Pa sam brzo izvadio telefon jer sam znao da će se nešto dogoditi”, kaže svjedok Jack Schneider, čija snimka nezgode sada kruži Internetom.

Na mjesto nesreće brzo su izišli vatrogasci i hitna, pa su izvukli jednu osobu iz automobila te dvije iz zrakoplova. Vozačica automobila s lakšim ozljedama je završila u bolnici, dok su pilot i kopilot nekim čudom prošli neozlijeđeni.

Prema izjavi pilota, let je bio obilježen s nekoliko problema. Tijekom leta zabilježen je bio pad tlaka u kabini, na visini većoj od 6.000 metara, što je natjeralo pilota da se spusti na manju visinu i pokrene postupak prisilnog slijetanja. Pri prvom pokušaju slijetanja morao je odustati, a pri drugome je, navodno otkazao i sustav obrnutog potiska, koji služi za pomoć pri usporavanju.

YouTube MP3 - Hotmail
1