U Rumunjskoj započela proizvodnja hibridne Ford Pume

U Rumunjskoj započela proizvodnja hibridne Ford Pume

Prvi modeli Ford Pume sišli su s proizvodne linije u tvornici u rumunjskoj Craiovi. 48-voltni blagi hibrid prvo je hibridno vozilo ikad proizvedeno u ovoj zemlji, a investicija je vrijedna otprilike 200 milijuna eura

Proizvodnja novog elektrificiranog Fordovog modela Puma započela je u Fordovom proizvodnom pogonu u rumunjskoj Craiovi 8. listopada 2019. Fordov novi kompaktni crossover inspiriran SUV vozilima u ponudi je uz naprednu Fordovu EcoBoost Hybrid 48-voltnu elektrificiranu pogonsku tehnologiju, tako da je Puma postala prvo hibridno vozilo koje se proizvodi u Rumunjskoj.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ford je dodatno zaposlio 1700 ljudi i uložio 200 milijuna eura u proizvodni pogon u Craiovi za proizvodnju modela koji koristi tehnologiju blagog hibrida (mild-hybrid) za bolju učinkovitost u potrošnji goriva. Ukupno je Ford u moderni proizvodni pogon u Craiovi uložio 1,5 milijardi eura od 2008. godine.

Prvi od osam elektrificiranih modela

Nova Puma je jedan od osam elektrificiranih modela koje će Ford uvesti na europsko tržište ove godine. Ranije ove godine Ford je objavio da će svako novo putničko vozilo imati elektrificiranu verziju – blagi hibrid, full hibrid, plug-in hibrid ili električno vozilo – i tako ponuditi jednu od najopsežnijih proizvodnih automobilskih opcija za europske kupce. Ford očekuje da će elektrificirani pogonski agregati činiti više od polovice pogonskih jedinica u putničkim vozilima do kraja 2022. godine.

“Nova Puma predstavlja sljedeće poglavlje Fordove filozofije dizajna usmjerenog na ljude podižući kvalitetu, tehnološko bogatstvo i zabavu u vožnji koja čini prepoznatljiv Fordov DNK u Europi”, rekao je Stuart Rowley, predsjednik europskog Forda, i dodao: “Ne sumnjam da će Puma imati ogroman uspjeh širom Europe.”

Blagi hibrid s mnogo opreme

Uz sofisticiranu blagu hibridnu tehnologiju, karizmatična nova Ford Puma nudi proporcije SUV-a, prtljažni prostor od 456 litara, tehnologije poput prilagodljivog tempomata sa Stop&Go funkcijom, prepoznavanja prometnih znakova ograničenja brzine i sustava zadržavanja u prometnom traku, kao i značajke udobnosti poput sjedala s masažom lumbalnog dijela leđa.

Različite varijante uključuju sportsku verziju Puma ST-Line nadahnutu Ford Performance modelima i Puma Titanium X luksuznim paketom opreme.

Ford Romania zapošljava oko 6000 radnika, a osim nove Ford Pume u Craiovi se proizvodi Ford EcoSport, kao i Fordov dragulj – nagrađivani 1,0-litreni EcoBoost turbobenzinski motor.

Podijeli:
1