U repliku legendarnog Porschea ugradili trkaću stazu za autiće

U repliku legendarnog Porschea ugradili trkaću stazu za autiće

Porsche 917 legenda je Le Mansa i jedan od prepoznatljivijih bolida iz povijesti utrkivanja. Njegovu repliku netko je iskoristio kao platformu pa ispod karoserije izgradio cijelo umanjeno trkalište

Neobičan se i jedinstven artikl našao u ponudi na internetskoj aukciji ovih dana, a već na prvi pogled vidimo da je riječ o pravom “ulovu” za kolekcionare dubljeg džepa i ljubitelje autosporta. Naime, ovdje vidimo kako je netko iskoristio repliku karoserije Porschea 917, bolida specijaliziranoga za utrku 24 sata Le Mansa, u prepoznatljivoj livreji sponzora Gulf, otprije pedesetak godina. Ispod te kultne karoserije smjestila se – umanjena staza za utrkivanje električnih autića (mjerila 1:32).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Porscheova se struktura podiže na daljinsko upravljanje, pa otkriva iznimno detaljnu stazu, ručno izrađenu te ukrašenu s tribinama, automobilima, gledateljima, raslinjem, rasvjetom pa sve do natpisa sponzora i sličnih pojedinosti, kakve bismo vidjeli uz pravu stazu u doba kada je njome vladao Porsche 917. Tu je i 19 trkaćih bolida te daljinskih kontrolera, kako bi se vlasnik staze mogao utrkivati s prijateljima.

Osim Porschea kakvog je na Le Mansu vozio i sam Steve McQueen, ljubitelji će prepoznati još kultnih Porschea ili Ferrarija iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Cijeli ovaj set je sada na prodaju, a trenutačna najviša ponuda na aukciji je – 90.000 američkih dolara. Vlasnik kaže da prodaje ovu maketu nakon što je ona 10 godina provela kod njega.

NADOPUNA (6.4.): Set je u konačnici prodan za čak 205.000 dolara!

YouTube MP3 - Hotmail
1