U potpunosti autonomni BMW na tržištu 2021.

U potpunosti autonomni BMW na tržištu 2021.

Iz Bavarske je stigla hrabra najava. Točnije, BMW je službeno priopćio da 2021. namjerava lansirati u potpunosti električni i model koji će biti dostupan s tzv. petim stupnjem autonomije, odnosno radit će se o vozilu koje je u potpunosti sposobno samo upravljati sobom bez upliva vozača.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova informaciju je s medijima podijelio Elmar Frickenstein, BMW-ov potpredsjednik za autonomno upravljanje, koji je dodao i da će ovaj predvodnik modelne linije i svojim korisnicima ponuditi mogućnost izbora između trećeg, četvrtog i spomenutog petog stupnja autonomnog upravljanja, a sigurno će biti ponuđena i ona klasična opcija da vozač sam upravlja automobilom.

BMW je već ranije potvrdio da na razvoju sustava samostalnog upravljanja radi s partnerima poput Intela, Mobileyea i sl, a napredak tehnologije na ovom području je takav da je moguće kako danas rođenima možda nikad i neće trebati vozačka dozvola. Tko zna možda i BMW u skoroj budućnosti promijeni onu Ultimate Driving Machine u Ultimate Passenger Machine.

YouTube MP3 - Hotmail
1