U Mađarskoj kamerom zabilježena samo srećom izbjegnuta nesreća

U Mađarskoj kamerom zabilježena samo srećom izbjegnuta nesreća

Jedan je vozač u Mađarskoj svojim dashcamom prošloga tjedna zabilježio nalet kombi vozila na prikolicu zaustavljenog automobila na cesti. Radnik koji je regulirao promet pukom srećom izbjegao je da ga zatrpaju leteći predmeti

Ako ste se ikada pitali čemu služe poruke upozorenja koje ponekad vidimo na LED zaslonima uz ceste, a koje govore o tome kako pri izlasku iz vozila treba biti iznimno oprezan i učiniti se dobro vidljivim, onda bi vam ovaj video mogao to donekle razjasniti. Prošloga je tjedna u Mađarskoj, naime, dashcamom zabilježena nezgoda koja samo srećom nije prerasla u nesreću s tragičnim posljedicama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na snimci je vidljivo kako na cesti stoji zaustavljeni Peugeot s prikolicom, kojeg je zaustavio radnik zadužen za održavanje ceste. Oni su se tamo nalazili kako bi osigurali cestu dok se oko nje kosi trava. No, zbog nedovoljno jasno označenog mjesta zaustavljanja prometa, ali i zbog nepažnje drugog vozača, kombi koji je bio sljedeći na cesti nije se zaustavio kao i Peugeot. Prilično velikom brzinom naletio je na zaustavljenu prikolicu, a teret iz nje lansirao preko automobila – izravno prema spomenutom cestarskom radniku.

Ovaj je spretnim manevrom jedva izbjegao da ga pogodi leteća, kako se čini, stolna pila za drvo. Sve je zabilježeno kamerom iz automobila koji je u tom trenutku naišao iz suprotnog smjera. Nezgoda se dogodila 8. svibnja u blizini mađarskog mjesta Városlőd, objavila je Magyar Közút, tvrtka koja se bavi održavanjem javnih prometnica u toj zemlji.

YouTube MP3 - Hotmail
1