U Hrvatskoj počinje prodaja Mercedesa EQE, velikog dometa i paprene cijene

U Hrvatskoj počinje prodaja Mercedesa EQE, velikog dometa i paprene cijene

Poslovna avangarda, kako novi EQE iz Mercedes-EQ i Mercedes-AMG-a naziva proizvođač, koštat će na našem tržištu, u osnovnoj izvedbi, više od 605.000 kuna. Dostupan je za narudžbu odmah

Nakon predstavljanja modela EQE 350+ i Mercedes AMG EQE 43 4MATIC, budući kupci u Hrvatskoj sada mogu naručiti prve dvije inačice EQE game. Električni pandan poznatoj Mercedesovoj E klasi već smo detaljno predstavili na ovom mjestu, no ponovit ćemo osnovne podatke i ovdje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

EQE je u svojoj biti sportska i luksuzna poslovna limuzina. U trenutku predstavljanja, ponuda se sastoji od dvije inačice: EQE 350+ snage 292 KS te EQE 43 4MATIC s 476KS.

EQE 350+ je opremljen interijerom Electric Art, uz ambijentalna rasvjeta i pozadinski osvijetljene elemente interijera s uzorkom Mercedes-Benza. Dodatno, sportski karakter EQE 350+ može se naglasiti AMG Line eksterijerom i AMG Line interijerom.

Od ostalih tehničkih dodataka izdvajamo upravljanje stražnjom osovinom – dostupno u dvije verzije s kutevima zakretanja od 4,5 stupnja do 10 stupnjeva – kao i tehnologiju prednjih svjetala DIGITAL LIGHT. Doseg prema WLTP-u za ovu varijantu iznosi do 654 kilometra.

Mercedes AMG EQE 43 4MATIC donosi još više luksuza i tehnologije: rješenja specifična za AMG, posebno u područjima pogonskog sustava, šasije, kočnica, zvuka, vanjskog i unutarnjeg dizajna kao i opreme, jamče dinamično i emocionalno iskustvo vožnje AMG-a u modelu EQE 43 4MATIC. Maksimalni doseg s jednim punjenjem kod AMG verzije je 533 km.

Njegov vozač može promijeniti vozne karakteristike pritiskom na gumb kako bi odgovarao situaciji ili vlastitim željama. AMG DYNAMIC SELECT programi vožnje pokrivaju širok spektar: od visoke udobnosti do naglašenog sportskog karaktera. Važni parametri kao što su karakteristike vožnje i performansi, postavke ovjesa, AMG DYNAMICS s, između ostalog, karakteristikama zakretnog momenta upravljača i AMG SOUND EXPERIENCE, u skladu s tim su uključeni u odabrani program vožnje. Maksimalna pogonska snaga može se pozvati u Sport+ načinu rada ili u svim programima putem kick-downa.

EQE 43 4MATIC može biti opcijski opremljen i velikim ekranom MBUX Hyperscreen, čija se velika zakrivljena površina proteže od A stupa do A stupa, duž cijele kabine vozila.

Cijene modela EQE 350+ počinju od 605.700 kuna, a u inačici AMG EQE 43 4MATIC početna je cijena 851.900 kuna – s uključenim PDV-om, da ne bi bilo zabune. Detaljnije cijene, uz dodatnu opremu i sve opcije, možete provjeriti i na online konfiguratoru.

Ako si ne možete priuštiti voziti ovaj model, barem možete bogatu galeriju fotografija pogledati ovdje.

YouTube MP3 - Hotmail
1