U Češkoj počela proizvodnja Toyota Yarisa

U Češkoj počela proizvodnja Toyota Yarisa

Toyota Motor Manufacturing Czech postaje druga tvornica u Europi, nakon one u Francuskoj, koja će proizvoditi Yaris – Europski automobil godine 2021. i Hrvatski automobil godine 2021.

Tvornica Toyota Motor Manufacturing Czech u svojem proizvodnom pogonu u češkom gradu Kolinu započela je proizvodnju Yarisa. Time je TMMCZ postala druga europska tvornica (uz tvornicu u Francuskoj) koja proizvodi Toyota Yaris.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Toyota je uložila više od 180 milijuna eura kako bi ova tvornica mogla proizvoditi hibridna električna vozila iz A i B segmenta konstruirana na platformi Toyotine nove globalne arhitekture (TNGA). Kapacitet tvornice sada je proširen, a uvedene su tri smjene za povećanje proizvodnje Yarisa. Tijekom sljedeće godine u istoj će tvornici biti pokrenuta i proizvodnja nedavno najavljenog atraktivnog urbanog crossovera Toyota Aygo X.

1,5 milijuna vozila do 2025.

“U posljednje tri godine izgradili smo nove proizvodne prostore, postavili nove logističke rute, instalirali novu tehnologiju i što je najvažnije, u našoj Toyotinoj tvornici zaposlili smo gotovo 1600 novih zaposlenika. Također bih želio izraziti zahvalnost našim vrijednim dobavljačima i vanjskim partnerima u regiji na njihovoj velikoj suradnji i kontinuiranoj podršci”, rekao je Koreatsu Aoki, predsjednik TMMCZ-a.

“Ovo predstavlja uzbudljiv korak naprijed za budućnost TMMCZ-a jer počinje proizvoditi naš najprodavaniji automobil u Europi. Toyotin europski cilj prodaje do 2025. godine je 1,5 milijuna vozila, a Yaris će igrati ključnu ulogu u postizanju tog cilja. Uvođenje TNGA i hibridnih pogonskih sklopova u TMMCZ u skladu je s našom strategijom”, rekao je Marvin Cooke, izvršni potpredsjednik proizvodnje Toyota Motor Europe.

YouTube MP3 - Hotmail
1