U Afganistanu izrađen njihov prvi superautomobil

U Afganistanu izrađen njihov prvi superautomobil

ENTOP Mada-9 prvi je automobil koji nalikuje modernim superautomobilima, barem izvana. Nastao je nakon pet godina rada, a o karakteristikama i drugim detaljima za sada nema informacija

Svijet su ovih dana obišle snimke crnog, naizgled atraktivnog, niskog i modernog superautomobila, koji lako možemo zamisliti na bilo kojem europskom salonu automobila kao prototip ili pretproizvodni koncept. No, sve ovo dolazi s jednom velikom razlikom: ENTOP Mada-9 prvi je superautomobil nastao u – Afganistanu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

“Talibanski Bugatti”

Kompanija ENTOP razvijala ga je u ovoj, sukobima i brojnim problemima poharanoj, zemlji, a nedavno su njime zaista izišli na ulice i pokazali da je riječ o stvarnom automobilu, koji se čak kreće i na vlastiti pogon. Mediji su mu već dali nadimak “Talibanski Bugatti”, i to je otprilike sve što znamo o njemu.

U nekoliko videa, koji kruže Internetom, vidimo tek vanjski izgled i možemo zaključiti da Mada-9 ima motor s unutarnjim izgaranjem. Jedan stariji video, nastao navodno tijekom sklapanja, pokazuje da je u prototip “superautomobila” ugrađen Toyotin četverocilindraš, tako da je ovdje vjerojatno riječ o konceptu u vrlo ranoj fazi razvoja. Šef kompanije ENTOP, Muhammad Raza Ahmadi, kaže kako će on biti spreman za izložbu u Kataru kroz samo dva tjedna.

Prije toga, možete pogledati i službene i neslužbene snimke modela Mada-9, nastale u produkciji proizvođača te na cesti, kada se prototip prvi puta našao u javnosti.

YouTube MP3 - Hotmail
1