TVR najavio novi model

TVR najavio novi model

Britanski proizvođač sportskih automobila TVR je najavio kako će 8. rujna u Goodwoodu predstaviti svoj novi model koji je razvijen u suradnji s Gordonom Murrayom. Za sada nema puno konkretnih informacija o ovom automobilu, no otkriveno je par zanimljivih pojedinosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, znamo da će ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde, dok će mu se najveća brzina kretati oko 320 km/h. To će biti moguće zahvaljujući cosworthovom 5,0-litrenom V8 motoru snage do 500 KS te ukupnoj masi od oko 1200 kg.

Ovo vozilo još uvijek nepoznatog imena, za kojeg neki tvrde da će nositi naziv Griffith, bi se trebalo temeljiti na novoj cijevnoj šasiji s karbonskom karoserijom, a riječ je o rješenju koje potječe od Murrayeve tehnologije iStream Carbon.

Koliko je za sada poznato TVR planira proizvesti ovaj automobil u ograničenoj seriji, a o cijeni je još uvijek prerano govoriti. Prvih petsto primjeraka iz Launch Edition serije će stajati nešto više od 100.000 Eura, a dobar dio istih je navodno već prodan.

Naime, TVR je već organizirao nekoliko prezentacija ovog modela za odabrane, poput vlasnika prijašnjih modela i sl, a TVR-ov šef Les Edgar kaže kako je sudeći prema prvim reakcijama uvjeren da u rukama imaju pravi hit.

Pored novog teasera bočnog završetka ispušne cijevi, u galeriji možete vidjeti i ranije objavljenu skicu za koju se također vjeruje da najavljuje ovaj novitet.

Podijeli:
1