TVR najavio novi model

TVR najavio novi model

Britanski proizvođač sportskih automobila TVR je najavio kako će 8. rujna u Goodwoodu predstaviti svoj novi model koji je razvijen u suradnji s Gordonom Murrayom. Za sada nema puno konkretnih informacija o ovom automobilu, no otkriveno je par zanimljivih pojedinosti.

Konkretnije, znamo da će ovaj automobil do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde, dok će mu se najveća brzina kretati oko 320 km/h. To će biti moguće zahvaljujući cosworthovom 5,0-litrenom V8 motoru snage do 500 KS te ukupnoj masi od oko 1200 kg.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovo vozilo još uvijek nepoznatog imena, za kojeg neki tvrde da će nositi naziv Griffith, bi se trebalo temeljiti na novoj cijevnoj šasiji s karbonskom karoserijom, a riječ je o rješenju koje potječe od Murrayeve tehnologije iStream Carbon.

Koliko je za sada poznato TVR planira proizvesti ovaj automobil u ograničenoj seriji, a o cijeni je još uvijek prerano govoriti. Prvih petsto primjeraka iz Launch Edition serije će stajati nešto više od 100.000 Eura, a dobar dio istih je navodno već prodan.

Naime, TVR je već organizirao nekoliko prezentacija ovog modela za odabrane, poput vlasnika prijašnjih modela i sl, a TVR-ov šef Les Edgar kaže kako je sudeći prema prvim reakcijama uvjeren da u rukama imaju pravi hit.

Pored novog teasera bočnog završetka ispušne cijevi, u galeriji možete vidjeti i ranije objavljenu skicu za koju se također vjeruje da najavljuje ovaj novitet.

Podijeli:
1