Traži se novi vozač najbržeg automobila na svijetu

Traži se novi vozač najbržeg automobila na svijetu

Projekt Bloodhound Land Speed Record ima cilj prikupiti oveću količinu novca i pronaći novog pilota, kako bi njihov bolid na raketni pogon postao prvi automobil koji će voziti gotovo 1.300 km/h

Projekt Bloodhound Land Speed Record (LSR) i dalje je u potrazi za novim izvorima financiranja, nakon što je gotovo propao, pa je u posljednji trenutak bio spašen financijskom injekcijom inženjera i poduzetnika Iana Warhursta. Trenutačno su u novoj fazi prikupljanja investicija, a u te su svrhe izradili i repliku svojeg raketnim motorom pogonjenog bolida. Nju će predstavljati diljem Velike Britanije u nadi da će im takva predstavljanja donijeti nove investicije. Ukupno žele prikupiti 12 milijuna funti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Natječaj je otvoren

Uz taj crowdfunding, da bi se ostvario cilj i postizanje novog brzinskog rekorda, potreban im je i – novi vozač. Dosadašnji vozač Bloodhound LSR-a, bivši borbeni pilot RAF-a Andy Green, tim se poslom više neće baviti, pa ekipa traži kandidata ili kandidatkinju, koji imaju želju postati svjetski rekorderi u vožnji automobila.

Idealan profil novog vozača jest netko tko ima vještine pilota ili vrhunskog vozača utrka, poručuju, uz napomenu da će Green ostati dio tima te kao mentor pomoći novom vozaču u prilagodbi. Krajnji cilj je – pronaći dovoljno novca, pa s hrabrom i sposobnom osobom za upravljačem otići u Južnoafričku Republiku. Tamo namjeravaju na posebnoj stazi premašiti sve dosadašnje rekorde i postići brzinu vožnje od barem 800 mph (1.287 km/h), ako ne i više od toga.

Cijeli projekt bit će odrađen i bez fosilnih goriva, korištenjem isključivo sintetičkog goriva s neto nultim ugljičnim otiskom. Time, kažu, žele inspirirati novu generaciju inženjera i stvoriti trajno naslijeđe, tj. pokazati da se inženjerske granice mogu postizati i probijati na ekološki održive načine.

YouTube MP3 - Hotmail
1