Hotmail, gmail log in, fb log in'

Toyotin oklopljeni Land Cruiser preživljava eksploziju 15 kg TNT-a

Toyotin oklopljeni Land Cruiser preživljava eksploziju 15 kg TNT-a

Kanadska kompanija Inkas Armored bavi se balističkom zaštitom automobila, a njihov novi blindirani i potpuno zaštićeni Land Cruiser snimljen je prilikom brutalnih i nemilosrdnih testiranja

Inkas Armored Vehicle Manufacturing kanadska je kompanija, specijalizirana za proizvodnju širokog raspona oklopljenih vozila, od SUV-a, preko blindiranih limuzina, kombija za prijevoz novca pa do vozila raznih posebnih namjena. Njihov najnoviji video testiranja prilično je atraktivan, jer prikazuje brutalnu torturu koju je podnio posebno prerađeni Toyotin Land Cruiser 300, kako bi dobio potrebne antibalističke certifikate.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U procesu testiranja u pokusni oklopljeni Land Cruiser ciljan je u mjesta koja se smatraju posebno ranjivima, kako bi se osiguralo da je vozilo potpuno neprobojno na sve vrste napada iz svih 360°. Svoju pouzdanost je i dokazao: u njega je ispaljeno 780 komada streljiva iz oružja raznih kalibara, na krovu mu je detonirano šest ručnih granata tipa DM51, četiri takve detonirane su ispod vozila, a dodatno je simuliran i nalet vozila na dvije nagazne mine tipa DM31.

Ni to ispitivačima nije bilo dovoljno, pa je na 2 metra od Toyote aktivirana eksplozija, ekvivalentna onoj od čak 15 kilograma TNT-a. Sve ovo je moćni SUV, opremljen Inkasovom zaštitom, preživio na način da je osigurao 100%-tnu vjerojatnost preživljavanja svojih putnika (što je i jedini cilj postavljanja ovakve zaštite).

Inkas poručuje da je ovaj model sada spreman za tržite, s ciljem da ga se ponudi kao vozilo koje će štititi taktičke timove, policijske snage, vladine dužnosnike, kao i razne V.I.P. osobe. U videu pogledajte kako je Toyota preživjela sve ove udare.

1