Toyota u Ženevi predstavlja novi Auris

Toyota u Ženevi predstavlja novi Auris

Toyota je objavila prvi službeni teaser nove, treće generacije modela Auris koja će premijeru imati na ovogodišnjem ženevskom auto salonu, no online premijera će se vjerojatno održati za koji dan. Druga generacija Aurisa je na tržištu šest godina pa je već stiglo vrijeme za obnavljanje ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi japanski hatchback C segmenta bi svojim kupcima, prema službenim navodima, trebao ponuditi još dinamičniji dizajn vanjštine te dva benzin-struja hibridna pogona. Točnije, u ponudi će se naći hibridna kombinacija s novim 2,0-litrenim benzincem koji će ponuditi veću razinu ekonomičnosti.

Ovaj će motor kao dio hibridnog pogonskog sklopa razvijati snagu od 107 kW, odnosno 145 KS pri 6000 o/min te najveći okretni moment od 180 Nm pri 4400 o/min, dok će se u benzinske modele ugrađivati izvedba snage 126 kW, odnosno 171 KS pri 6600 o/min te najvećeg okretnog momenta od 205 Nm pri 4800 o/min.

Ovaj motor bi trebao biti uparen s novo razvijenim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem koji će dodatno doprinijeti smanjenju potrošnje, a treba reći i da je lakši te manji. Novost u ponudi će biti i novi Direct shift-CVT mjenjačem, a općenito velike novosti u odnosu na prethodnika se mogu očekivati i u kvalitetnijoj te bogatije opremljenoj unutrašnjosti.

Na kraju još dodajmo kako je iz Toyote potvrđeno da će u Ženevi biti predstavljen i “moderni trkaći koncept koji će najaviti povratak toyotine ikone.” Službenih potvrda nema, no za očekivati je kako je riječ o studiji s kojom će Toyota najaviti skori dolazak nove Supre. Već smo vas ranije izvijestili o ženevskoj premijeri osvježenog modela Aygo.

Podijeli:
1